Debatterer gibabitsamfunnet

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Debatterer gibabitsamfunnet

– På Arendalsuka på onsdag inviterer vi sammen med NHO til en debatt om gigabitsamfunnet. For mange Nelfo-bedrifter er dette et viktig marked, sier adm. direktør Ove Guttormsen i Nelfo.

Ove Guttormsen, adm. dir i Nelfo

- Økte materiellpriser kan true lønnsomheten til medlemsbedriftene, sier adm. direktør Ove Guttormsen i Nelfo Foto: Moment studio

– Koronapandemien har vist hvor viktig en god bredbåndsforbindelse er. Dette har vært helt nødvendig for å holde samfunnet i gang. Et høyhastighetsbredbånd vil gjøre dette tilbudet enda bedre. Spørsmålet er hvordan Norge skal satse for å være i front av den digitale omstillingen, og sikre det fremtidige infrastrukturbehovet på dette området. I debatten deltar politikere, representanter fra næringslivet, interesseorganisasjoner og samfunnsaktører.

– Blant annet skal vi diskutere hvilke grep som er nødvendige for å sikre en helhetlig politisk tilnærming til de digitale utfordringene samfunn og arbeidsliv må løse. Overgangen til gibabitsamfunnet kan øke verdiskapingen og skape nye arbeidsplasser.

– At så mange som mulig har tilgang til høyhastighetsbredbånd er viktig for verdiskaping og arbeidsplasser i distriktene. Her er det for store regionale og lokale forskjeller.

Guttormsen forteller at Nelfo sammen med 17 andre bransjeorganisasjoner har bedt politikerne om at minimum 95 prosent av norske husholdninger, selskaper og offentlige kontorer i løpet av 2025 skal ha tilgang til bredbånd med hastigheter på minimum 1 Gbit/s.

– Vi ber også staten om å øke tilskuddsordningen for bredbånd til 1 milliard kroner per år.

Følg Nelfo på Arendalsuka 2021

Les mer om følgende emner: