Debuterer på Eliaden med grønne basestasjoner

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Debuterer på Eliaden med grønne basestasjoner

– I år deltar vi på Eliaden for første gang, sier daglig leder Werner Fuchs i Tinex, som forteller at satsingsområdene er forsvar, sikkerhet, kommu­nikasjon og samferdsel.

KLARE FOR ELIADEN 2022. Daglig leder Werner Fuchs (t.v.), markedssjef Thomas Binnie og teknikerne Erik Haglund og Bjørn Sæhli i Tinex er klare til å møte elektrofagfolk fra hele landet på Eliaden 2022

– Vi tilbyr blant annet brenselceller som brukes til bærbart utstyr i skogen og bilen, og større brenselceller som drifter nødaggregat på stasjonære basestasjoner eller brukes av selskaper med kritisk drift som ikke kan fungere uten strøm, spesialkikkerter til eksempelvis Politiet og hansker det ikke er mulig å skjære gjennom. 

– På Eliaden skal vi presentere produkter fra tyske Hyref, SFC Energy, Schaltbau og Telegärtner, sveitsiske AnaPico, kanadiske ThinkRF og spanske Wavecontrol. Disse selskapene har spesialisert seg på elektronikk og telekom. 

Utvider produktsortimentet

Markedssjef Thomas Binnie forteller at det største forretningsområdet til Tinex er forsvarssektoren. 

– Her kan det ta inntil fem år før et salg er gjennomført. Vi taper ofte fire-fem anbud før vi får en kontrakt. Om vi kun skulle drevet med dette, ville vi vært konkurs for lenge siden. Derfor ønsker vi å selge mer «over disk» direkte til privatmarkedet. Her endrer vi forretningsmodellen med flere produkter. Denne satsingen skal vi presentere på Eliaden. 

– Standen er 19 meter lang. Her får alle leverandørene sin egen avdeling. Flere av dem skal ha med egne spesialister.  

Forberedt for hydrogendrift

Fuchs sier at når det stormer i Norge faller mange basestasjoner ut.  

– I forbindelse med utrullingen av 5G-nettet vil Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) og Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) bedre driftssikkerheten på disse. Med tanke på nye krav til utslipp og nødstrøm, må de eksisterende forurensende dieselløsningene som i stor grad blir brukt oppgraderes. Disse krever også mye vedlikehold.  

– Her tilbyr vi brenselceller som er drevet av grønn metanol, med en effekt på 25-50 kW. På standen skal vi vise en type designet som et back-up-system. 

– Også metanolbaserte brenselceller gir CO2-utslipp. Siden metanolen ikke er produsert fra fossilt materiale, er dette grønn energi. Våre brenselceller oppfyller kravene til et miljøvennlig, støy- og vibrasjonsfritt system som avgir lite varme. De kan også enkelt bygges om til hydrogendrift. 

– Vi skal dessuten presentere et måleinstrument fra Wavecontrol, som skifter mellom ulike prober for å måle magnetisme og elektromagnetisk stråling fra DC til 60 GHz. Det er ingen andre enkeltinstrumenter som gjør dette.  

Møteplass

– Etter snart to år med koronapandemi er det behov for å møtes fysisk igjen. Eliaden er møteplassen for dette. Vi gleder oss til å treffe elektrofagfolk fra hele landet på standen vår i C-hallen.

Les mer om følgende emner: