Delelektrifiserer Oseberg

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Delelektrifiserer Oseberg

ABB leverer kraft fra land-teknologi til olje- og gassfeltet Oseberg, som skal kutte CO2-utslippet fra plattformen tilsvarende 160 000 biler.

ABB leverer kraft fra land-teknologi til Oseberg, som skal kutte CO2-utslippet fra plattformen tilsvarende 160 000 biler Foto: Harald Petterson/Equinor

– Vi er stolte av å bidra til energiomstillingen med nok et industrielt elektrifiseringsprosjekt. Når Oseberg er oppgradert vil våre løsninger bidra til en totalreduksjon på 1,5 millioner tonn CO2 på norsk sokkel. Dette tilsvarer tre prosent av Norges totale utslipp, sier adm. direktør Per Erik Holsten i ABB Norge.  

– Dette er et viktig bidrag for å nå målsettingen om å kutte CO2-utslippene med 50-55 prosent innen 2030. 

– Løsningen reduserer driftsutgifter, støy og vedlikehold, samtidig som den forbedrer regularitet og helse, miljø og sikkerhet. Vi skal være med på prosjektet til endelig igangkjøring, som er planlagt i 2026. 

Det nye kraftsystemet består onshore av krafttransformator, gassisolert bryteranlegg og shuntreaktor, og offshore av transformatorer, GIS, motorer, frekvensomformere, statiske frekvensomformere, lav- og mellomspenningstavler og et kraftstyringssystem.  

Dessuten skal det gjennomføres omfattende modifikasjoner på det eksisterende kraftsystemet på Oseberg A for å motta kraft fra land. 

Les mer om følgende emner: