Delte ekspertise på kritisk infrastruktur 

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Delte ekspertise på kritisk infrastruktur 

På en egen fagdag samlet Coromatic rundt 50 elektrofagfolk til oppdatering på energisikkerhet, reserverkraft og uavbrutt strømforsyning.

På en egen fagdag delte Leif Lippestad (t.v.) og Espen Kristiansen i Cormatic ekspertise på kritisk infrastruktur Foto: Coromatic

Adm. direktør Leif Lippestad åpnet arrangementet med refleksjoner rundt verdien av å sikre slik infrastruktur. Deretter ble deltakerne guidet gjennom markedstrender, regelverk og ny teknologi. 

– For å tilby gode løsninger må vi være oppdatert, sier rådgiver Eivind Kirkøen-Bere i Norconsult som var en av deltakerne.  

– I vår digitale tidsalder er kritisk infrastruktur viktigere enn noen gang. Nesten alle anlegg vi arbeider med leveres med reservekraftaggregat og UPS-anlegg, som skal sikre oppetid om strømmen går.  

Roterende UPS

Rådgiver Stig Andre Gaare i Norconsult fremhevet foredraget om hvordan roterende UPS (Drups) kan sikre spenningskvaliteten.  

– En slik løsning vil bidra til at blant annet følsomt elektronisk utstyr eksempelvis på sykehus som avhenger av en god sinuskurve driftes sikrere. 

Les mer om følgende emner: