Den digitale transformasjonen går for sakte 

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Den digitale transformasjonen går for sakte 

Rapporten «The Intersection of Digital Transformation and the Energy Transition» S&P Global Market Intelligence har laget for Eaton, viser at 77 prosent av de spurte selskapene forventer å ta i bruk nye strømkilder.

Ifølge en ny Eaton-rapport er det et stort gap mellom digitale endringsstrategier og overgangen til nye energikilder

Til tross for dette er kun halvparten i gang med å gjennomføre de digitale strategiene som trengs for å gjøre dette. 

Færre enn en tredjedel følger med på nøkkelverdier for bærekraft og energiintelligens. Kun 17 prosent har satt i gang digitalisering av eldre, bedriftsspesifikke systemer. 

– Vi har funnet et stort gap når det gjelder hvordan bedrifter bruker digitalisering for å realisere målene for avkarbonisering. Samtidig som undersøkelsen er en vekker, viser den også mulighetene til å målrette investeringene og få fart på prosessen, sier Aravind Yarlagadda, Chief Digital Officer i Eaton. 

Brukerdata for økt energiinnsikt 

– Den nødvendige digitale transformasjonen går for sakte. Dataverktøy som Brightlayer hjelper selskapene med å få en dypere energiinnsikt, og finne nye måter å bruke data fra eget produksjonsutstyr. Det kan utvikles løsninger som gjør det mulig å bruke disse dataene til å gi sanntidsinnsikt og prediktiv informasjon. Denne kunnskapen er nødvendig for å håndtere de vanskeligste utfordringene når det gjelder strømstyring. 

Det er aktører i bygg, datasentre, industri og energisektoren i Nord-Amerika, Europa, Midtøsten og Afrika som har deltatt i undersøkelsen 

Les mer om følgende emner: