Designpris og roadshow for Glamox 

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Designpris og roadshow for Glamox 

Den frittstående kontorarmaturen Luxo Adapt til Glamox har fått prisen Best of the Best i Red Dot Award Product Design 2023. Modellen er den nyeste i produktrekken som har fulgt etter Jac Jacobsen sin design av bordlampen Luxo L-1 i 1937.

Den nye kontorarmaturen Luxo Adapt til Glamox har en prisbelønt design Foto: Glamox

– Hovedmålsettingen var å utvikle en elegant armatur som passer til ulike skrivebord-arrangement. Vi har brukt Bauhaus-prinsippene, der form følger funksjon, kombinert med en skandinavisk designtradisjon som blant annet kombinerer intuitiv funksjonalitet med rene linjer og en slank profil med kantbelyste LED-paneler, sier industridesigner Hans Bleken Rud for Luxo Adapt i Glamox.  

– Resultatet er en frittstående kontorarmatur med færre lyskilder og kabler. Her tilpasses armaturen og belysningen brukeren, ikke motsatt.  

Bleken Rud har samarbeidet med Andreas Murray fra design-studioet Permafrost.  

Den nye Luxo Adapt-serien, som har en minimalistisk profil, er designet med tanke på fleksibilitet. Opp- og nedlys kan styres med et kontrollpanel på stativet. Opplyset lyser opp taket. Herfra blir lyset reflektert tilbake til rommet under. Dette reduserer behovet for takbelysning, samtidig som armaturen oppfyller EU-kravene.  

Luxo Adapt-serien, som ble lansert i fjor vinter, blir produsert på Kirkenær i Grue kommune. 

Seks måneder på veien  

I begynnelsen av mai startet Glamox også en seks måneder lang Europa-turné for å promotere menneskesentrert belysning (HCL). Både Tallinn, Oslo, Stockholm, Gøteborg, Kriens, Helsinki, Rotterdam, København og Dortmund får besøk. 

– Vi skal vise det store potensialet våre menneskesentrerte armaturer har for å bedre helse, velvære og produktivitet. En studie har vist at riktig lys kan bidra til dette. 78 prosent av de som var med her trivdes bedre, sier Nina Hol, Chief Marketing & Communications Officer i Glamox.  

Les mer om følgende emner: