Det største ladeanlegget for lastebiler i Europa 

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Det største ladeanlegget for lastebiler i Europa 

Stadig flere selskaper elektrifiserer kjøretøyparken sin, blant annet matvareselskapet Asko. Her skal ABB E-mobility levere infrastruktur til ladeanlegget for el-lastebiler selskapet har på Vestby utenfor Oslo.

ABB E-mobility leverer ladeinfrastruktur for elektriske lastebiler til Asko sitt hovedlager i Vestby, som blir det største anlegget i sitt slag i Europa

Dette gjelder 58 ladestasjoner (HVC-3601, Terra HP og Terra 184) i effektområdet 90-350 kW. Når installsjonen er ferdig i første kvartal i år, blir det sannsynligvis den største i sitt slag i Europa. 

– Vi er imponert over Asko sin satsing på miljø- og klimavennlige transportløsninger. Samtidig er vi stolte over å fortsette vårt langvarige samarbeid om ladeinfrastruktur, sier Arne Sigbjørnsen, leder for ABB E-mobility i Norge. 

126 elektriske lastebiler

– Vi er Norges største distribusjonsnettverk for matlevering. Med 700 lastebiler daglig på veien er vi også et av de største transportselskapene. Våre 40 elektriske lastebiler skal frem mot 2026 øke til 126. Da skal vi også ha nullutslippsdistribusjon, sier daglig leder Lars Erik Olsen i Asko Bygg Vestby. 

Total kapasitet på ladeanlegget er på 5,5 MW. ABB-laderne blir koblet til en ladesky for fjernovervåking og konfigurasjon, både for å øke effektiviteten og minimere nedetiden.  

Les mer om følgende emner: