Diskuterer energi og utdanning på Arendalsuka 

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Diskuterer energi og utdanning på Arendalsuka 

– For sjette gang deltar vi på Arendalsuka. Vi bruker denne møteplassen blant annet til å drive politisk påvirkning og knytte nettverk. I år kjører vi fire arrangementer som blir streamet, sier kommunikasjonsdirektør Marius Saasen Strand i Nelfo.

På Arendalsuka setter Nelfo søkelyset på energi- og utdanningsspørsmål

– I morgen har vi en direktesending fra Elektropodden, der programlederne Jon-Steinar Hanstad og Marie Kolderup tar en frokostprat med relevante myndigheter og aktører om it- og elsikkerhet. 

– Vi skal også spørre politikerne om hvordan energikrisen kan løses. Rekordhøye strømpriser skaper uforutsigbarhet for norske husholdninger og næringslivet. Fra 2026 spår Statnett kraftunderskudd i Norge fra Trøndelag og sørover. Er løsningen at huseierne installerer solceller og varmepumper? Et viktig poeng er at det i tillegg til strakstiltak som strømstøtte, også må investeres i prosjekter for å redusere energiforbruket. Vi skal også se på hva EU gjør, og hvordan Norge kan følge opp dette.  

– I det siste arrangementet, som blir gjennomført onsdag ettermiddag, er tema tilgang på nok og riktig kompetanse. Dette er medlemmene svært opptatte av. Vi vil blant annet ha svar på om det utdannes nok elektrikere. 

Les mer om følgende emner: