Drifter byggekraner med battericontainere

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Drifter byggekraner med battericontainere

På Nye Veier sitt prosjekt E18 Rugtvedt-Langangen drifter Skagerak Energi og den franske entreprenøren Eiffage byggekraner med store battericontainere i stedet for dieselaggregater.

Skagerak Energi og den franske entreprenøren Eiffage drifter byggekraner med store battericontainere

– Vår løsning kan tilpasses ulike behov på bygge- og anleggsplassene. Eksempelvis er det mulig å lade en batteridrevet gravemaskin, forklarer Håvard Hadland, teknisk ansvarlig i Skagerak Energi sin avdeling for innovasjon og forretningsutvikling. 

– Den store byggekranen kan gå inntil en uke med energien fra ett batteri med dagens arbeidsoperasjoner. Løsningen gjør det mulig å levere energi på en fleksibel måte, som raskt kan skaleres opp og ned. Vi følger energistatusen på en app. 

Eiffage Génie Civil, som bygger E18 Rugtvedt-Langangen for Nye Veier, er det tredje største entreprenørselskapet i Frankrike med 75 000 ansatte. 

– Vi er interessert i teknologi for å nå ambisiøse mål om fossilfrie anleggsplasser. Mobile batterier er en god mulighet til å teste klimavennlige løsninger for å få kompetanse, sier miljøleder Cyrille Beaux i Eiffage. 

– Innen 2030 skal vi halvere klimagassutslippet. Vi skal også være en pådriver, utfordrer og tilrettelegger for nye løsninger på dette området, forteller Maarten Lohne van der Eynden, som er fagansvarlig bærekraft i Nye Veier. 

Skagerak Energi og den franske entreprenøren Eiffage drifter byggekraner med store battericontainere 

Les mer om følgende emner: