Driftsdata i skyen sparer tid og kostnader 

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Driftsdata i skyen sparer tid og kostnader 

– Med en løsning fra Guard Automation samler vi viktige driftsdata i skyen. Dette gir bedre oversikt, tidsbesparelser, reduserte kostnader og mer fornøyde leietakere, sier eiendomssjef Jan Erik Holhjem i HG Eiendom.

DRIFTSDATA I SKYEN. Med driftsdata i skyen har eiendomssjef Jan Erik Holhjem i HG Eiendom kontroll på tekniske anlegg i 22 bygg

– Vi eier og drifter rundt 50 000 m2 næringseiendom i Larvik. Å samle og visualisere driftsdata fra alle de 22 bygningene har gjort driften enklere. Før var det vanskelig å ha kontroll på alle tekniske systemer. Vi fikk ikke varsler om feil, måtte logge på VPN-løsninger og huske mange innloggingsdetaljer for å få status på anleggene. 

350 datapunkter kommuniserer med skyen

Holhjem, som har vært driftssjef i selskapet, har lenge ønsket et verktøy for å kontrollere alt fra energiforbruk til ventilasjonssystemer og kameraovervåking.  

Tommy Brurberg Hansen i Guard Automation forteller at anleggene også kan fjernstyres fra mobil, pc eller nettbrett. 

– Løsningen standardiserer, strukturerer og presenterer viktige driftsdata. Nye tekniske installasjoner kan enkelt legges til, samtidig som systemet kan bygges ut med automatisering. Hittil er 350 datapunkter knyttet opp mot skyen fra 50 tekniske anlegg. Dette er et godt eksempel på hvordan små grep kan gjøre driften enklere og smartere. 

– Ofte må driftspersonell forholde seg til mange forskjellige systemer som presenterer data på ulike måter. Dette er uoversiktlig, og gjør det vanskelig å måle effekten av tiltak. Hverdagen til mange driftsteknikere er mer trøblete enn den burde være i 2022. 

Full kontroll

Holhjem forklarer at informasjon om eksempelvis ventilasjonsanlegg, kameraovervåking, energioppfølgingssystemer og strømmålere blir samlet på oversiktlige dashboards. 

– Her har vi full kontroll på alle byggene, og får automatisk varsling om noe skurrer. Løsningen fra Guard hjelper oss med å drifte kostnadseffektivt, ta gode velinformerte avgjørelser og rette feil raskere. 

App-styring

– Vi kan også styre bygningene med en app på telefonen. Tidligere måtte vi fysisk besøke de tekniske rommene. 

– Vi har opplevd at gjenvinneren på et ventilasjonsanlegg sluttet å virke. Det førte til at el-kjelen satte på turboen. Det gikk en drøy uke før vi oppdaget feilen, med en strømregning som var flere titall tusen høyere enn normalt. 

– Skyløsningen har gjort hverdagen mye enklere. Et viktig poeng er at det ikke er installert nytt utstyr. Driftsdata hentes gjennom vårt eget nettverk, og sendes til skyen.  

Les mer om følgende emner: