Eaton lanserer ny og forbedret hurtigladerserie for elbiler

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Eaton lanserer ny og forbedret hurtigladerserie for elbiler

Eaton har videreutviklet sin portefølje av 22 kW, 44 kW og 66 kW DC-hurtigladere. Disse lanseres nå under produktnavnene Green Motion DC 22, 44 og 66 for både proff- og forbrukermarkedene.

Eatons nye elbillader Eaton Green Motion DC 22

Den nye serien hurtigladere baserer seg på tidligere Green Motion DC-modeller. Oppgraderingene av serien innebærer blant annet forbedrede sikkerhetstiltak som skal beskytte mot for eksempel dataangrep.

– Vi ønsket å gjøre en del oppgraderinger basert på egne vurderinger og kundenes tilbakemeldinger. Resultatet er en elbillader som er enda tryggere mot dataangrep enn forløperen, samtidig som de er bygget for å lade raskt, stille og kostnadseffektivt.

Det sier Eatons Tone Øen, produktansvarlig for elbillading og energilagring i Norge.

Liten og trygg

Modellene i den nye DC-serien kommer med enten CCS- eller CCS- og CHAdeMO-kontakter, og er ment for bruk både uten- og innendørs. De har et målt effektnivå på opptil 96 prosent og et lavt standby-forbruksnivå. Modellene Green Motion DC 44 og DC 66 er frittstående gulvmodeller. DC 22 er ment for veggmontering, men finnes også i frittstående versjon.

Laderne har store touch-betjeningspaneler og skal ta minst mulig plass. Den skal også være enkel å koble inn og ut og ikke avgi noe varme under lading.

Sanntidsoversikt

Laderne vil kunne kobles sømløst til Eatons ladesoftware og -nettverk Scan & Charge. For næringsbygg, borettslag og andre store ladeanlegg, gir dette forvalteren mulighet til å få sanntidsstatus, forbruk og kostnader på alle tilkoblede ladere.

– Gode DC-hurtigladere er avgjørende for blant annet bedrifter som ønsker å tilby elbillading til de ansatte, eller har en flåte av elektriske nyttekjøretøy. Vi er sikre på at vår nye hurtigladerserie vil kunne møte dette behovet, avslutter Øen.

Les mer om følgende emner: