El-sparkesyklende montører

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

El-sparkesyklende montører

– Med en GreenHub-avdeling satser vi på miljøvennlige tjenester. Det betyr at kundene får besøk av servicefolk på el-sparkesykler, el-lastesykkel og til fots. Dette er både smart og lønnsomt, sier avdelingsleder Guillermo Berger i Bravida i Bergen.

Bravida-ansatte i GreenHub

EL-TRANSPORT Bravida-ansatte i GreenHuben klare for oppdrag med elektriske sparke- og lastesykler Foto: Bodoni Bergen

– 15 teknikere og montører skal arbeide i GreenHub-avdelingen. For å komme opp bratte veier har vi kjøpt kraftige el-sparkesykler og en større el-lastesykkel.  
– Bravida har også en GreenHub i Oslo. Vi har registrert hvor populært det er der. Derfor gleder vi oss stort til å få dette skikkelig i gang i Bergen.

FØRST I BERGEN. – Vi har allerede fått mange oppdrag, sier avdelingsleder Guillermo Berger (t.v.) og tekniker Elmer El-Mansouri i GreenHuben til Bravida i Bergen 

Foto: Bravida 

Savner ikke servicebilen

Tekniker Elmer El-Mansouri var en av de første som ble ansatt i GreenHuben. 
– Vi trenger ikke store, fancy servicebiler som går på bensin eller diesel i Bergen sentrum. En el-sparkesykkel og en god vanntett sekk er nok. Trenger jeg mer plass har vi også en el-sykkel med ekstra rom til verktøy. Jeg savner ikke servicebilen.
– Kundene digger konseptet. El-sparkesyklene løser også problemene med å komme frem og parkeringsplasser i sentrum. Dessuten sparer vi mye tid som kommer kundene til gode.  

Bidrar til å skape en renere by

Berger peker på at målsettingen til Bergen kommune er å være fossilfri innen 2030.  
– Dette skal blant annet skje med sykkel, elektrisk kollektivtransport, nullutslippssoner i sentrum og energieffektivisering av bygg. Bravida skal bidra i denne prosessen.  
– Vi oppfordrer våre konkurrenter til å levere tjenester med el-sparkesykler, el-sykler og el-biler. På denne måten kan bransjen sammen bidra til å gjøre bymiljøene bedre. I dette arbeidet skal vi også stille strengere miljøkrav til våre underleverandører. 

Samarbeid

På åpningen av GreenHuben sa ordfører Marte Mjøs Persen i Bergen at smarte og miljøvennlige løsninger er nøkkelen for å nå klimamålene. 
– Her må kommunen, næringslivet og kunder samarbeide. Bravida sin GreenHub er et godt eksempel på dette. Tiltaket viser også at det er mulig å tenke miljøvennlig og grønt, samtidig som kundene får et bedre tilbud.  

Les mer om følgende emner: