Elbilladerboom i bygg

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Elbilladerboom i bygg

– Det er stor etterspørsel etter ­elbilladere. Bestillinger på anlegg med mer enn 100 ladere er ikke uvanlig. I fjor doblet vi omsetningen på dette området, sier Marcus Steinsvåg, Head of Business Development i parkeringsselskapet Apcoa Norge.

Kjetil Hulbach (t.v.), produktsjef for elbillading, og Marcus Steinsvåg, Head of Business Development i Apcoa, sjekker elbil-ladeanlegget selskapet drifter på Aker Brygge i Oslo

– På installasjonen vi drifter på Aker brygge, der laderne har en effekt på 22 kW, har Schneider Electric levert både elektrotavler og EVlink Pro AC-ladere. Det er blitt et krav at bygninger skal tilby elbillading. Dette gjør dem mer attraktive for eiere, leietakere og brukere. Her blir det stadig vanligere å lade med solenergi.  

– Apcoa er også opptatt av bærekraft. Vi installerer helst ladere som kan repareres. 

Kjetil Hulbach, produktsjef for elbillading i Apcoa, fastslår at strømskinner gir en god infrastruktur og fleksibilitet.  

– Ladeboksene på Aker Brygge har jordfeilbryter type B for å beskytte brukerne og installasjonen. For å gi elbilistene en tryggest og enklest mulig betalings- og ladeopplevelse ville kunden ha sikre, robuste og pålitelige kvalitetsladere. Schneider Electric er opptatt av å levere sikkerhet, med produkter som er kompatible med gjeldende standarder.  

– Spesielt viktig for oss er det at selskapet leverte en ladeløsning med OCPP (åpen ladepunkt-protokoll) i ladeboksen for integrasjon i Apcoa Flow-appen. OCPP gir også bedre cybersikkerhet. 

Les mer om følgende emner: