Elektrifiserer batterigjenvinningsanlegg 

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Elektrifiserer batterigjenvinningsanlegg 

ABB skal levere elektrifiseringsløsninger til Northvolt sitt nye batterigjenvinningsanlegg, som ligger ved sistnevnte sin gigabatterifabrikk i Skellefteå i Nord-Sverige.

Innen 2030 skal det nye batterigjenvinningsanlegget til Northvolt dekke inntil halvparten av selskapet sitt behov for litium, nikkel, kobolt og mangan

På sikt skal det her hvert år behandles 125 000 tonn brukte batterier og batteriproduksjonsavfall. Dette gjør det til verdens største i sitt slag. Anlegget, som er en viktig del av Northvolt sine bærekraftambisjoner, skal være i drift i 2023. 

Siden 2017 har ABB levert utstyr for elektrifisering og automatisering av gigabatterifabrikken til Nortvolt.  

– Vi er opptatt av å utvikle løsninger for å resirkulere batterier og sikre pålitelig, bærekraftig forsyning av kritiske mineraler. Vårt nye anlegg skal hjelpe oss med dette, samtidig som vi arbeider med målsettingen om å produsere verdens grønneste batteri, sier Emma Nehrenheim, Chief Environmental Officer i Northvolt. 

– Innen 2030 regner vi med at gjenvinning av batterimaterialer og hydrometallurgiske prosesser (hydromet) vil dekke inntil 50 prosent av vårt råmaterialebehov for litium, nikkel, kobolt og mangan. Da forventer vi å ha en årlig batteriproduksjon på 150 GWh ved anleggene i Sverige og Tyskland. 

Les mer om følgende emner: