Elektriker Norges Hyggeligste Håndverker 

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Elektriker Norges Hyggeligste Håndverker 

I tillegg til å bli kåret som Norges Hyggeligste Håndverker 2023, fikk elektriker Lea Erlandsen i MIFO Rauma AS også prisen for årets elektriker.

Elektriker Lea Erlandsen i Rauma Elektro er Norges Hyggeligste Håndverker

– Det er helt surrealistisk, sa en stolt, glad og skjelven vinner som mottok hovedprisen av Høyre-leder Erna Solberg. Jeg tror ikke det kommer til å gå helt opp for meg før kanskje neste uke.  

Norges Hyggeligste Håndverker, som i år ble gjennomført for sjuende gang, skaper større stolthet og engasjement for håndverksyrkene. I år kom det inn 3 819 nominasjoner og 270 000 stemmer, som er rekord. 

Juryformann og konsernsjef i Schibsted, Kristin Skogen Lund, sier at Erlandsen har levert svært bra på alle jurykriteriene.  

– Hun har gode holdninger til kunder, er opptatt av mangfold i bransjen, er svært dyktig faglig og fremmer håndverksfagene på en positiv og fin måte. 

Trenger 100 000 flere håndverkere

– Å møte et nasjonalt behov for nesten 100 000 flere fagarbeidere i 2030 krever mange tiltak. Et av dem er Norges Hyggeligste Håndverker, som gjennom positiv  historiefortelling og flotte rollemodeller bidrar til å inspirere ungdom til å bli fremtidens fagarbeidere, sier Solberg.  

Stort engasjement 

Erlandsen forteller at engasjementet i lokalsamfunnet har vært enormt.  

– Folk har stopper meg og fortalt at de har stemt på meg, og ønsket meg lykke til. Det hadde jeg ikke forventet.  

– Hver arbeidsdag er forskjellig. Jeg møter mange spennende og hyggelige kunder og fagfolk. I denne jobben får jeg også brukt meg selv fysisk.   

– Tiltak som Norges Hyggeligste Håndverker er viktig for rekrutteringen av kvinner, sier Erlandsen, som bruker Instragram til å inspirere flere jenter til å satse på jobb i elektrobransjen.  

Les mer om følgende emner: