Elektro Bodø månedens bedrift

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Elektro Bodø månedens bedrift

I november i fjor ble Elektro Bodø kåret til “Månedens bedrift” av NHO Nordland.

Fra overrekkelsen av “Månedens bedrift”. Fra venstre regionsjef Trond Morten Røst i Nelfo Nordland, regiondirektør Hans Christian Hansson i NHO Nordland, adm. direktør Einar Jørgensen i Elektro Bodø, rådgiver Aina Fagereng i NHO Nordland og daglig leder Tom Erlend Kristiansen i Nordkontakt Foto: Deadline/Synne Marie Tømmerberg

– Det er stor stas å få prisen. Vi gleder oss over at arbeidet vårt med ansatte, rekruttering og oppfølging av lærlinger blir verdsatt, sier adm. direktør Einar Jørgensen i Elektro Bodø.  

– Det er en glede å overrekke prisen til én av landets største tekniske entreprenører. Vi er stolte over å ha de her i Bodø. Selskapet sin positive utvikling over flere tiår, kombinert med strategiske grep for vekst og utvikling, er imponerende. De arbeider målrettet, og har en kontinuerlig oppmerksomhet på kompetanseheving og en ledende posisjon. Elektro Bodø er en spydspiss, som bidrar til å løfte en hel bransje, sier regiondirektør Hans Christian Hansson i NHO Nordland.  

I begrunnelsen for prisen står det at «satsingen og strategien til Elektro Bodø og Elektrogruppen gir ringvirkninger, også utenfor egne ansatte». 

– Med en sterk forpliktelse til å utvikle ansatte, engasjement for lærlinger og en proaktiv strategi for å bygge samfunnet rundt seg, har Elektro Bodø vært med på å skape et unikt avtrykk i bransjen og regionen, sier Hansson. 

Kompetanseheving

 Jørgensen fremhever at Elektrogruppen tilbyr omfattende lederutdanning som underbygger satsingen på kompetanseheving, mens Lærlingnettverket bidrar til utviklingen av fremtidens fagarbeidere. 

– Dette er sentrale elementer i hvordan vi tenker og arbeider. Her har vi de siste årene lagt ned mye ressurser.  

Tar samfunnsansvar

I prisbegrunnelsen skriver NHO Nordland også at Elektro Bodø «er en foregangsbedrift som tar et bredt samfunnsansvar med å løfte frem og utdanne neste generasjon fagarbeidere.»  

Dette har fylkesråd for utdanning i Norland fylkeskommune, Joakim Sennesvik, lagt merke til.  – Jeg gratulerer Elektro Bodø med prisen, og takker selskapet for innsatsen med å utdanne morgendagens fagfolk. For å lykkes med at flere skal fullføre utdanningen sin, og bli inkludert i arbeidslivet, må næringslivet ta sin del av samfunnsansvaret. Her fremstår Elektro Bodø som er forbilde for andre lærebedrifter

Ønsker flere flinke fagfolk

Jørgensen er opptatt av å tiltrekke seg flere dyktige medarbeidere. 

– Vi skal være en attraktiv arbeidsplass. Med vår vekst og utvikling er vi ivrige etter å bygge et team, som deler vår visjon og engasjement for bransjen og lokalsamfunnet. 

Les mer om følgende emner: