Elektronikkbransjen går for ombruk

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Elektronikkbransjen går for ombruk

– Med merkeordningen OmBrukt skal elektronikkbransjen tilby norske forbrukere en trygg og sikker ordning for å kjøpe ombrukte elektronikkprodukter. Vi tror mange vegrer seg for å kjøpe slike fordi de ikke vet om vaskemaskinen eller tv-en faktisk virker, sier daglig leder Pål Haugen i OmBrukt.

- Flere brukte elektronikkprodukter skal tilbake på markedet, sier daglig leder Pål Haugen i Ombrukt Foto: Jan Røsholm/Ombrukt

– Ombrukte produkter får et godkjenningsmerke med OmBrukt-logo, samtidig som de registreres i en felles database. En ombyttegaranti på to år gir en ekstra trygghet for forbrukeren. 

Bærekraftsjef Camilla Skjelsbæk Gramstad i Elkjøp Nordic sier at en sirkulær økonomi gir mange muligheter.  

– Handelen er nødt til å gå fra en lineær «bruk og kast»-økonomi til en sirkulær «ta vare på»-økonomi. Å være med på et bransjeinitiativ som dette er en selvfølge for oss. Det passer godt sammen med vår bærekraftstrategi, som skal sikre at alt vi selger skal kunne repareres, ha flere liv og til slutt resirkuleres forsvarlig. 

Haugen forteller at OmBrukt er presentert for både Miljødirektoratet, Miljødepartementet, Naturvernforbundet og Bellona med svært positive tilbakemeldinger. 

– Prosjektet ble startet høsten 2019 etter et initiativ fra ­Stiftelsen Elektronikkbransjen og NEL (Norske Elektro­leverandørers Landsforbund). 

Les mer om følgende emner: