Eliade-klare med verktøy og elbilladere

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Eliade-klare med verktøy og elbilladere

– Vi er klare for Eliaden 2022, sier salgssjef Even Skui i verktøyselskapet Stanley Black & Decker Norge og Sales Director Tonje Frøystad Garvik i elbil-ladeselskapet Zaptec Go.

BEDRE MOBILITET. - På Eliaden skal vi vise at vi er opptatt av å skape bedre personlig mobilitet for folk flest, sier Sales Director Tonje Frøystad Garvik i Zaptec Go

Skui sier at de alltid har deltatt på ”Bygg Reis Deg”-messen, der selskapet har møtt byggmestere og snekkere.

– Vi har også verktøy som er nyttige for elinstallatører. Derfor har vi meldt oss på Eliaden i slutten av mai. Målsettingen er å gjøre oss kjent i dette fagmiljøet. Her ser vi et marked.

Nytt batteri

– På messen skal vi blant annet lansere det nye batteriet Power Stack. Selv om vi ikke er alene om teknologien, er vi først ute. Her er størrelsen 25 prosent mindre enn på vanlige batterier, samtidig som de har 50 prosent mer kraft.

– Vi går fra runde til flate battericeller. Det samme som blir brukt i elbiler. Dette betyr at verktøyene våre får bedre holdbarhet, flere ladesykluser og mindre vekt, sier Skui, som opplyser at selskapet tilbyr mer enn 250 batteriverktøy. 

– Vi har også et stort sortiment på lager og oppbevaring, laser, spikring og tilbehør. Mye av dette skal vi vise på Eliaden.

SKAL BLI BEDRE KJENT. – På Eliaden skal vi bedre kjent med elinstallatørene, sier salgssjef Even Skui i Stanley Black & Decker Norge Foto: Steinar Stokke

Skui opplyser at de besøker ­snekkerne, elektrikere og andre håndverkere på byggeplassene.

– Her kan vi demonstrere og selge produktene direkte. Målsettingen er å gjøre arbeidsdagen for dem så enkel som mulig. 

– Vi er i gang med planleggingen av Eliade-standen, der det blant annet blir konkurranser. Vi gleder oss til å møte beslutningstakerne i bransjen.

Skal skape personlig mobilitet

Frøystad Garvik forteller at de på Eliaden skal vise at de er opptatt av å skape bedre mobilitet for folk flest.

– Vi skal bidra til en mer bærekraftig elektrisk fremtid.

– Fabrikken til Westcontrol, der vi produserer laderne, ligger 30 minutter unna Stavanger. Her har vi mange kunder på besøk. Vi er stolte av å skape norske arbeidsplasser, og at vi har et norskutviklet produkt.

– På Eliaden skal vi blant annet vise hjemmeladeren Zaptec Go og systemladeren Zaptec Pro. Sistnevnte utnytter 90 prosent av strømmen. Dette er den beste laderen på markedet. Her er det også mulig å stille tidspunkt for når den skal lade.

– En effektmåler som lastbalanse i borettslag og sameier er et annet produkt. Det er viktig å vite hvor mye hoved­sikringen til enhver tid kan belastes. Dessuten skal vi presentere en ny kabelholder.

Viktig kundegruppe

– Elinstallatørene er en viktig kundegruppe for oss. Tilbakemeldingene vi får fra dem er sentrale i utviklingsarbeidet vårt. Vi gleder oss til å møte dem på Eliaden. Dette skal vi gjøre til en hyggelig opplevelse.

Hvordan blir markedsutviklingen i 2022?

– Vi er opptatt av hvordan den nye strømtariffen slår ut. Dessuten er det lurt å investere i smarte strømløsninger. Dette reduserer både energiforbruket og håndterer fremtidens strømnett, sier Frøystad Garvik, som fremhever at selskapet er opptatt av god kundeservice, både med rask oppfølging og kundebesøk. 

Inviterer til kvalitetsmesse

Svein Hjelmås, utstiller­ansvarlig for Eliaden 2022, opplyser at det solgte utstillings­arealet på 11 300 m2 er mer enn på den siste messen i 2018.

– Dette betyr at årets utgave blir større enn de siste årene. Selv om antall utstillere er noe mindre, blir dette oppveid av større stands. Eksempelvis er gjennomsnittsstørrelsen på standene i D-hallen på 80 m2. Dette er rekord.

– Med stands på 350 m2 kan de besøkende glede seg til en kvalitetsutstilling, med leverandører som satser. Vi legger også opp til bredere gater mellom standene, slik at det blir romsligere for både utstillere og besøkende.

– Påmeldingene tikker jevnt inn. Dette gjelder blant annet Glamox, som ikke har deltatt på mange år. Etter en periode med få belysningsleverandører på Eliaden, har denne utviklingen snudd. Dette er et av områdene som har flest utstillere.

– Vi regner med at både D-, C- og E-hallen vi skal bruke på Nova Spektrum i Lillestrøm blir helt fulle.

– I år tilbyr vi tre åpne scener, der blant annet utstillerne kan kjøre kurs og produktpresentasjoner. Den største har plass til 350 personer. Samtidig legger vi opp til et omfattende kursprogram.

– Sammen med EFO planlegger vi også en egen grossiststand. Her er vi godt i gang med arbeidet.

Går som planlangt

Hjelmås opplyser at de nasjonale messene på Nova Spektrum går som planlagt. – Oppkjøringen til årets Eliade startet i fjor høst. Messen skal gjennomføres. Snart starter vi også markedsføringen mot de besøkende.

Les mer om følgende emner: