– En anerkjennelse bedriften vil vokse på

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

– En anerkjennelse bedriften vil vokse på

– I fjor høst fikk vi nærings­livsprisen for Sør-Varanger kommune. En slik pris betyr at vi blir sett, sier daglig leder Ådne Hesenget Jenssen i Haneseth Kirkenes AS.

OPPLÆRINGSBEDRIFT. Haneseth Kirkenes AS har alltid satset på opplæring. Magnus Hagen Nosta er en av lærlingene i selskapet Foto: Haneseth Kirkenes

– Å bli fremhevet som en solid bedrift folk kan stole på har helt klart en effekt. Dette er en anerkjennelse vi vokser på. Så vidt jeg vet er det ingen elinstallatør som fått prisen før. 

– Den ble tildelt av Sparebank 1 Nord-Norge i forbindelse med Næringslivsdagen 2021. 

Hesenget Jenssen opplyser at kriteriene for prisen er sunn økonomi, nytenking og samfunnsengasjement.  

– Prisen består av et diplom og en sjekk på 25 000 kroner, som skal øremerkes til utvikling og kompetanseheving i bedriften. Vi har ikke bestemt hva pengene skal brukes til.  

Bedriftsrådgiver Merete Hansen i Sparebank 1 Nord-Norge påpeker overfor Kirkenes næringsforum at Haneseth Kirkenes blant annet utmerker seg med lærlinger, og regelmessig sponsing av foreninger og lag i nærmiljøet. 

Fra fem til atten

Hesenget Jenssen har vært daglig leder i Haneseth Kirkenes, som er del av Haneseth-konsernet, siden starten i 2014. Da hadde selskapet fire montører. I dag er antall ansatte økt til 18. To på kontoret, ti montører, to voksenlærlinger og fire lærlinger tatt inn gjennom ordinært opptak.  

– I fjor fikk vi for første gang en kvinnelig lærling. Det er vi svært glad for. Vi håper hun vil trives hos oss, og bli en god ambassadør for jenter som vurderer elektrofag. Målsettingen er å få inn to-tre kvinner til, som vil være positivt for arbeidsmiljøet.  

– Har dere tatt inn lærlinger fra starten? 

– Ja. Vi samarbeider også med det lokale opplæringskontoret. Selskapet er avhengig av å utdanne egne fagarbeidere. Antall lærlinger vi tar inn varierer med økonomien. I januar fikk vi også en ny voksen­lærling. Det er usikkert hvor mange lærlinger vi tar inn neste gang.  

Faste kunder viktig

– Vårt hjemmemarked er i hovedsak i Øst-Finnmark. Vi arbeider i bredden, med alt fra boliger og næringsbygg til landbruk og industri. Kundene er både private, næringsliv, industri, offentlige etater og e-verk.  

– Det er få industri-nyetableringer i Finnmark. Derfor satser vi på oppdretts­næringen, noe Haneseth-konsernet har god kompetanse på. Vi er opptatt av å bygge kompetanse på smarte løsninger og bygg. Her har vi engasjerte montører, som tar dette veldig raskt.   

– Siden antall innbyggere i vårt marked synker, prøver vi i størst mulig grad å knytte til oss og beholde faste kunder. 

– Det er en stor ære for oss å få næringsprisen. Vi lover å arbeide for å skape enda flere verdier for Sør-Varanger.

Les mer om følgende emner: