En mer inkluderende bransje

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

En mer inkluderende bransje

I tillegg til bærekraft og det grønne skiftet, setter Nelfos årskonferanse på Bristol Hotel i Oslo 8. november søkelyset på hvordan elektrobransjen skal bli mer inkluderende.

Leder Heidi Lie i Montørjentene (øverst t.v.), markeds- og HMSK-sjef Inger Lise Svendsen i Gagama Elektro, daglig leder Hans Oscar Molvær i El 24, programleder Selda Ekiz, adm. direktør Nina Hansen i JM Hansen og Svein Harald Larsen, fagsjef for utdanning i Nelfo, er blant deltakerne som skal diskutere hvordan elektrobransjen skal bli mer inkluderende

Her presenterer seniorrådgiver Torunn Sirevaag i NHO en undersøkelse om bedriftenes arbeid med inkludering og rekruttering av kvinner. Leder Heidi Lie i Montørjentene forteller om hvordan det er å arbeide som eneste jente i en elektrobedrift.

Målsettingen til Gagama Elektro i Hammerfest er at 14 prosent av de ansatte skal være kvinner. Markeds- og HMSK-sjef Inger Lise Svendsen forteller om hvordan de skal gjøre dette.

Tema for innlegget til daglig leder Hans Oscar Molvær i El 24 på Stranda, er hvordan de skal skape en bedriftskultur for mangfold.

Bjørnholt videregående skole i Oslo deler sine erfaringer om hvordan elevene i VG3 skole kan bli en ressurs for elektrobransjen, og hvordan selskapene kan inkludere flere.

Bli mer attraktiv

Det blir også en debatt om hvordan elektrobransjen kan tiltrekke seg flere kvinner. Her deltar programleder Selda Ekiz, Nina Hansen, adm. direktør i JM Hansen, Atle Mørch Sjølie, HR Leader Development i Caverion, Svein Harald Larsen, fagsjef for utdanning i Nelfo og Sandra Åberg Kristiansen, ungdomsleder i EL og IT Forbundet.

Les mer om følgende emner: