Enda et rekordår

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Enda et rekordår

– Som året før fikk vi også i 2023 rekordomsetning. Sammenlignet med 2022 økte vi salget med rundt ti prosent, sier daglig leder Geir Arkøy i Elis Elektro.

Leveranser til datasenteret Green Mountain bygger i Hamar for Tik Tok har bidratt til et rekordår for Elis Elektro. Hallen i midten skal settes i drift i løpet av første halvår i år Foto: Green Mountain/Tik Tok

– To store prosjekter har bidratt til dette. Ett av de er datasenteret Green Mountain bygger i Hamar, med Tik Tok som eneste kunde. Her skal det investeres mange milliarder kroner. Den første av de tre hallene, som ble overlevert til Tik Tok i slutten av november i fjor, skal etter planen settes i drift i andre halvår i år. Når anlegget er ferdig vil det være det største datasenteret i Europa, som driftes med fornybar energi.

– Det andre milliard-prosjektet er Drammen sykehus. På begge disse har vi blant annet levert føringsveier og kabel.

Miljøfyrtårn

– Vi er opptatt av å gi den beste kundeservicen i bransjen. Målsettingen er å svare raskt på alle telefonhenvendelser og tilbakemeldinger. Samtidig skal vi bidra til det grønne skiftet. Her ble vi i fjor sertifisert som miljøfyrtårn. Dessuten er vi godt i gang med å lage EPD-er på våre produkter.

– Vi skal også pusse opp en etasje på hovedkontoret i Oslo, der det kommer et nytt showrom. Samtidig skal vi lage nye hjemmesider.

Ny distriktssjef

– Med økt salg har vi fått to nye medarbeidere. Vi skal også ansette en distriktssjef for Vestland, Rogaland og Møre og Romsdal, som skal ha kontor i Bergen. Dette kommer i tillegg til kontoret vi har i Trondheim.

– Når det gjelder 2024 er målsettingen å opprettholde omsetningen. I byggebransjen er omtrent all nybygging stoppet opp. Vi har ikke så mye av salget vårt i dette området. Nedgangen her er kompensert med økning på andre sektorer.

– Samtidig er det bra trykk på samferdselsområdet, og bygging av nye sykehus. Her ser vi muligheter. Eksempelvis skal det i Oslo bygges to nye sykehus på totalt 400 000 m2.

Bistro på Eliaden

Arkøy fremhever at Eliaden er en viktig markedskanal for Elis Elektro.

– Her har vi de siste årene vært fast deltaker. I år stiller vi ut på en rekordstor stand på 135 m2. For første gang skal vi ikke ha fysiske produkter på standen. Presentasjonen skjer på skjermer. Vi inviterer elektrofag til faglig oppdatering i et «bistromiljø». Vi er veldig spente på hvordan dette konseptet vil fungere.

– På Eliaden 2022 hadde vi mange besøkende. Vi regner med det samme i år. Spesielt med tanke på at messen denne gangen ser ut til å bli den største på mange år.

Ny nippel

– Vi legger stor vekt på å løse tekniske utfordringer for våre kunder. Her har vi utviklet en ny nippel for Prysmian sine gatelyskabler uten ytterkappe. Vi tror produktet blir godt mottatt i markedet.

– Nippelen løser både problemet med strekkavlastning, og øker kapslingsgraden rundt kabelen til IP67. Sistnevnte gjør at kabelen er beskyttet mot støv og vanninntrenging, som er spesielt viktig for holdbarheten og funksjonaliteten i utfordrende værforhold.

– Bedre strekkavlastning bidrar også til å forlenge levetiden på kabelen, og reduserer risikoen for skader på systemet den er installert i.

– SET Elektro har testet nippelen med svært godt resultat. Tilbakemeldingene er blant annet rask og enkel montering. Her har vi også laget en installasjonsvideo. Vi tilbyr nippelen i modellene 5G25mm2 (M32) og 5G50mm² (M40). Ahlsell skal selge produktet, som sikrer enkel tilgang.

  • Nippelen løser både tekniske problemer, forbedrer ytelsen og påliteligheten til installasjonen, og gir mer effektiv og elsikker gatebelysning.

Les mer om følgende emner: