Enda smartere boliger

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Enda smartere boliger

På standen på Eliaden snakker Vice President Geir Arne Erikstad i Schneider Electric og ELKO varmt om SpaceLogic KNX Hybrid.

- Med det nye energidirektivet er det behov for bedre integrering av ulike teknologier for smarte bygg og boliger. Her tilbyr vi SpaceLogic KNX Hybrid, sier Vice President Geir Arne Erikstad i Schneider Electric og ELKO Foto: MER Marketing/Maria Sørlie

– Løsningen, som gjør boliger mer energieffektive, sikre og komfortable er ideell for renovering uten å åpne vegger.

– På sikt vil elektrifiseringen av samfunnet føre til knapphet på elektrisk energi, og økte strømpriser. Samtidig forutsetter innføringen av det nye energidirektivet at alle bygg skal ha nullutslipp innen 2050. Dette krever mer energieffektive og smartere boliger.

Sømløs kommunikasjon mellom teknologier

– Schneider Electric ser for seg en fremtid med behov for integrering av trådløse komponenter for smarte hjem, som ELKO Smart Home-serien (Zigbee), i større systemer for styring av bygg basert på KNX-standarden.

Energiovervåking

– Å oppgradere med Spacelogic KNX Hybrid krever ingen nye kabler. Løsningen, som sørger for sømløs kommunikasjon mellom KNX-styresystem for bygg og ELKO Smart produkter, passer både til renovering av boliger, små næringsbygg og nybygg. Dessuten er det enkelt å utvide KNX-installasjoner og integrere trådløse brytere, sensorer eller stikkontakter i områder som tidligere var vanskelig å nå.

– Smarte stikkontakter kan overvåke og administrere energiforbruket. Dette gir oversikt over energiforbruket, og muligheten til å fjernstyre enhetene. Dessuten automatiserer Elko Smart VVB puck varmtvannsberederen, slik at vannet varmes opp når andre elektriske enheter ikke krever strøm.

Kombiløsning

– SpaceLogic KNX Hybrid leveres med en tilkoblingskabel og en ekstern antenne, som plasseres utenfor sikringsskapet for å sikre optimal signalstyrke. Konfigurering gjøres med SpaceLynk eller Wiser for KNX kontroller. Løsningen kombinerer påliteligheten og fleksibiliteten til KNX med den trådløse bekvemmeligheten til ELKO Smart.

Erikstad forklarer at SpaceLogic KNX er Schneider Electric sin produktportefølje på KNX.

– Dette gjelder alt fra kontrollere og sensorer til aktuatorer og systemkomponenter. SpaceLogic KNX sørger for sømløs styring av blant annet lys, oppvarming, air-condition og solskjerming.

Les mer om følgende emner: