Er i gang med NTNU Campussamling

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Er i gang med NTNU Campussamling

– Startskuddet for campussamlingen til NTNU i Trondheim er gått. Konkurransen om hvem som får de første kontraktene i den omfattende utbyggingen er i gang, sier prosjektdirektør Johan Arnt Vatnan i Statsbygg.

Bygget for økonomi og innovasjon er et av de første byggene i campussamlingen på NTNU i Trondheim Illustrasjon: Rambøll/C.F. Møller Architects/Rolvung og Brønsted Arkitekter/Fabel Arkitekter/Oslo Works/MTRE/Aas-Jacobsen

– De to første oppdragene på mer enn 1 milliard kroner skal tildeles ved påsketider. I løpet av våren setter vi også i gang konkurransen for å utføre arbeidene med infrastruktur og landskap på 600 millioner kroner. De to første byggene i prosjektet er Økonomi og innovasjon på 18 000 m2 og Materialteknologi på 13 000 m2.

Erkjennelsen bak campussamlingen er at fremtidens utfordringer ikke kan løses med tradisjonelle fagdisipliner alene. For å møte nye samfunnsutfordringer må undervisning, forskning og innovasjon i økende grad skje med faglig samspill. Da må fagmiljøene være mer samlet.

NTNU Campussamling, som består av sju delprosjekter, skal etter planen pågå frem til 2030. Her skal 8 250 studenter og 13 00 ansatte samles på 91 000 m2.

Det største delprosjektet er Husam på 35 000 m2. Byggingen, som starter i 2027, har en kostnadsramme på 1,8 milliarder kroner.

Les mer om følgende emner: