Etablerer batteriforskningsavdeling

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Etablerer batteriforskningsavdeling

– Sammen med industrien i Norge skal vi utvikle og produsere batterier, sier fagsjef Johannes Landesfeind, som er nyansatt for å samle batterikompetansen ved Universitet i Agder (UiA) i forskningsavdelingen Batteri Agder.

Førsteamanuensis Johannes Landesfeind skal lede UiA sitt batteriforskingsprosjekt

Planen er å ansette fire professorer og tre forskere. Dessuten skal seks stipendiater, enten doktorgrads-stipendiatar eller postdoktor-stipendiatar knyttes til avdelingen. 

UiA har gjennomført flere forskingsprosjekter om batterihandtering. Dessuten er det etablert samarbeid med Morrow Batteries og andre bedrifter i regionen. 

Landesfeind forteller at Batteri Agder-prosjektet skal arbeide på tre områder. 

– Vi fortsetter samarbeidet med Morrow Batteries og andre selskaper. 

– Sammen med Universitetet i Stavanger planlegger vi et bachelor-studium i batteriteknologi. Her har vi søkt om midler hos Norges forskingsråd gjennom satsingen Kapasitetsløft. 

– Dessuten skal vi få en forskingsgruppe raskt på plass for å starte nye forskingsprosjekter. 

Landesfeind var ferdig med doktorgraden sin for tre år siden. Her forsket han blant annet på hvordan litium-batterier kan lades fortere enn dagens batterier. Landesfeind kommer fra stillingen som forsker på batteriutvikling hos elektroverktøyprodusenten Hilti. På anlegget i Kaufering i Tyskland arbeidet han med å utvikle litium-ion-batterier. 

Les mer om følgende emner: