Exellent logistikkbygg

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Exellent logistikkbygg

– Vårt nye logistikkbygg på 29 000 m2 på Alna i Oslo skal sertifiseres med Breeam-Nor Excellent og ha energiklasse A. Byggeplassen skal også være fossilfri, sier Mona Aarebrot, direktør for Marked og Drift i Aspelin Ramm Eiendom.

HØYE MILJØAMBISJONER. Aspelin Ramm Eiendom har høye miljøambisjoner med det sitt nye logistikkbygg på Alna i Oslo. Det skal sertifiseres med Breeam-Nor Excellent og ha energiklasse A Illustrasjon: Nordic-Office of Architecture

– På det grønne taket blir det blant annet bikuber, solceller, store grønne flater, gangstier, løpebane og treningsapparater. Når de eksisterende byggene blir revet skal vi gjenbruke betongelementene. Noe knuses og blir til bærelag for kjøresoner, mens stålet blir solgt og gjenbrukt.  

– Vi har høye miljøambisjoner på dette prosjektet. Det skal bli et bygg tilpasset morgendagens løsninger våre kunder skal være stolte av. 

Flytter hovedkontorene. Når bygget er ferdig høsten 2022, flytter elektro-/rørgrossisten Ahlsell og byggevareselskapet Motek hovedkontorene sine hit.  

– I det nye hovedkontoret skal vi skape et kompetansesenter og en møteplass for kunder og leverandører. Dette skal styrke vår posisjon i Oslo-området, sier adm. direktør Rune Flengsrud i Ahlsell Norge. 

– Med å flytte til et bygg med morgen­dagens standard på energiforbruk og klimaavtrykk, viser vi at vi tar miljø og bærekraft på alvor.  

Ladeanlegg

Adm. direktør Vegard Halden i Motek sier at selskapet skal flytte til Norges råeste logistikkbygg.  

– Her skal vi blant annet ha et hyper­moderne lager med automatisert logistikk, og et anlegg for hurtiglading av elektriske varebiler mens de laster varer. 

– Å bygge infrastruktur for lynlading av varebiler er et viktig ledd i vårt arbeid med bærekraft, som også vil elektrifisere store deler av vår distribusjon. 

– Ladeløsningen fra ABB består av to loading gates, hver med en kapasitet på 360 kW. Fra hver loading gate går det fire ladeuttak. Det betyr at åtte varebiler kan lades samtidig. 

– Hvert ladeuttak leverer 90-150 kW, avhengig av hvor mange ladeporter som er i bruk samtidig. Dette betyr at det tar 10-15 minutter å lade 20 kWh, som tilsvarer en rekkevidde på rundt 100 km. 

Støtte fra Klima- og energifondet

Ladeanlegget til Motek har også fått 1 million kroner i støtte fra Klima- og energi­fondet i Oslo kommune. 

– Det er gledelig at Motek går foran med ny teknologi. Det er et teknologisk skifte på gang i vare- og nyttetransporten i Oslo. Elektriske varebiler tar en stadig større del av markedet, sier direktør Heidi Sørensen i Klimaetaten i Oslo kommune.

Les mer om følgende emner: