Fikk besøk av norgesmesterne

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Fikk besøk av norgesmesterne

Planen var at NM i elektrikerfaget og telekomfaget skulle gjennomføres på Eliaden. Det skar seg. Derfor ble det i går gjennomført en markering av konkurransen, der blant annet mesterskapet ble vist på film.

Produktsjef Espen Robin Øien (t.v.) fra Lanse, dommer Ståle Brå fra Bravida i Trondheim, og NM-vinnerne Ruben Hagevik Åsheim fra Bravida i Bergen og Thomas Odin Christensen fra El Team Nord i Bodø var på Eliaden for å markedsføre NM i elektrikerfaget og telekomfaget Foto: Jan Harsem

– Vi er her for å øke interessen for NM, svare på spørsmål og snakke med selskaper som kan tenke seg å være sponsor, sier Ruben Hagevik Åsheim fra Bravida i Bergen som tok telekom-gull.

I tillegg deltok Thomas Odin Christensen fra El Team Nord i Bodø som ble norgesmester i elektrikerfaget, produktsjef Espen Robin Øien fra Lanse som var en av hovedsponsorene for materiell, og dommer Ståle Brå fra Bravida i Trondheim.

Sistnevnte vant NM i ekom i 2016. Året etter deltok han i VM i Abu Dhabi, der han fikk en sjuendeplass. I EM i Budapest i 2018 ble det tredjeplass.

 – Det er moro å være dommer. Med lite tid til omfattende oppgaver var nøyaktighet, hurtighet og presisjon avgjørende for å vinne i år, sier Brå.

Deltar i VM

NM i elektrikerfaget og telekomfaget inngår i WorldSkills, som er en ideell organisasjon som arbeider for å høyne statusen, interessen og kvaliteten på norsk yrkesutdanning. I de internasjonale konkurransene er nivået skyhøyt. Både Hagevik Åsheim og Odin Christensen deltar i VM i Lyon i Frankrike i september i år.

Samfunnsansvar

– Som markedsleder på ekom-kabling ser vi det som vårt samfunnsansvar å sponse NM. Vi gleder oss til å gi Hagevik Åsheim spesialtrening før VM. Arrangementet har stor betydning for rekrutteringen til elektrofaget, og at fagfolkene utfører kvalitetsarbeid, sier Øien.

– Rekruttering gir også langsiktig verdiskaping. Lanse vil ha glede av kompetente fagfolk som etterspør kvalitet.

Les mer om følgende emner: