Fikk flyplasskontrakt på 2,2 milliarder 

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Fikk flyplasskontrakt på 2,2 milliarder 

Peab Anlegg skal bygge flydelen av Nye Bodø lufthavn. Kontrakten, som blant annet gjelder ny rullebane og nye taxebaner og flyoppstillingsplasser, er på 2,2 milliarder kroner.

Nye Bodø lufthavn skal åpne i 2029 Foto: Norconsult/Avinor

– Vi er veldig fornøyde med å ta et viktig skritt mot realiseringen av lufthavnen. Det var Peab som leverte det beste tilbudet målt mot tildelingskriteriene, sier konsernsjef Abraham Foss i Avinor. 

– Dette er vår største kontrakt noen gang. Vi er stolte og ser frem til å utføre dette viktige prosjektet for Avinor og Bodø-regionen, sier adm. direktør Johan Hansson i Peab Anlegg Norge. 

7,2 milliarder 

Den nye lufthavnen, som Avinor bygger sammen med Bodø kommune og Forsvaret, skal etter planen stå ferdig i løpet av 2029. Den totale kostnadsrammen er på 7,2 milliarder kroner, der Avinor bidrar med 2,6 milliarder. Resten finansieres av staten, og et lokalt bidrag fra Bodø kommune og Nordland fylkeskommune.  

– Sammen med Avinor, Cowi, Leonhard Nilsen og Sønner og andre bidragsytere skal vi sørge for å lykkes med målsettingene for prosjektet, sier prosjektsjef Olle Eurenius i Peab Anlegg Norge. 

Dette er den første av de to store kontraktene i prosjektet. Den andre gjelder byggingen av terminalbygget, som ble lyst ut tidlig i juni i år. Denne konkurransen skal være avgjort ved årsskiftet. Byggingen skal etter planen starte 1. april 2025. 

En mindre kontrakt for forberedende arbeid, som ble tildelt tidligere i år, er i full gang.