Fikk FSE-kurs i julegave 

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Fikk FSE-kurs i julegave 

– I fjor fikk en utplasseringselev strøm i seg på et oppdrag. Heldigvis gikk det bra. Da jeg undersøkte hvor mange som blir utsatt for strømulykker og strømgjennomgang fikk jeg en alvorlig vekker. Her blir det anslått at elektrofagfolk hvert år kan være utsatt for 120 000 strømgjennomganger, sier Henrik Aasen, faglig ansvarlig i Oppegård Elektriske.

Elever og lærere på elektrolinjen på Ås videregående skole fikk et FSE-kurs i julegave

– Dessverre er det altfor mange som ikke tar sikkerheten på alvor. Løsningen er å starte med de yngste, og gi dem god opplæring. Derfor foreslo vi for elektrogrossisten Berggård Amundsen å gi 200 elever og lærere på elektrolinja på Ås videregående et sertifiserende sikkerhetskurs i julegave. Bakgrunnen for dette er at selskapet støtter tiltak der de har en lokal avdeling.  

– Berggård Amundsen var positiv til initiativet. De kontaktet sine kursleverandører, som også var positive. Gjennom et spleiselag var FSE-kurset i boks. Vi oppfordrer andre bransjeaktører til å gjøre det samme. 

Må starte tidlig 

 – Alle må bidra til å redusere antall strømhendelser, og gi bedre opplæring i hvordan slike ulykker skal håndteres når de skjer. Samtidig må ungdommen oppleve bransjen som trygg og sikker, som dessuten er viktig for rekrutteringen. Her tror jeg det ligger et stort potensial i å starte opplæringen tidlig. Dette skaper også trygghet for arbeidsgiveren. 

Anita Wolvig, avdelingsleder på Ås videregående skole, er glad for julegaven.  

– For oss er det svært viktig å gi opplæring i sikkerhet og førstehjelp. Det er første gang vi har gjennomført et så omfattende kurs på dette området. 

Les mer om følgende emner: