Fikk mangfoldspris

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Fikk mangfoldspris

– Vi er utrolig stolte over å ha fått ODA Awards. Mangfold gjør oss til et morsommere sted å arbeide og mer kompetente og innovative, sier HR-direktør Line Cecilie Jacobsen i Schneider Electric Norge.

HR-direktør Line Jakobsen (t.v.), adm. direktør Alexandre Vermot og finansdirektør Sowmya Swaminathan i Schneider Electric Norge gleder seg over å ha fått ODA Awards for sitt arbeid med mangfold og likestilling

I begrunnelsen trekker ODA frem at selskapet er en rollemodell for mangfold og inkludering både lokalt og globalt, og at de har skapt endring i en tradisjonell bransje.- For oss har mangfold handlet om å ansette kvinner. Samtidig har det vært viktig å arbeide målrettet med å bygge en kultur der alle trives. Selv om vi har måttet utfordre oss selv og gjøre det annerledes, har alle skjønt hvorfor. Hele organisasjonen har hatt tro på dette, sier Jacobsen.

Doblet kvinneandel

– 16 nasjonaliteter arbeider i Schneider Electric, med et aldersspenn på 17-70 år. Siden 2016 har vi nesten doblet kvinneandelen, som i dag er på 30 prosent. Da vi begynte å snakke om mangfold i rekrutteringen, satt vi litt fast i tankegangen om at kvinner ikke hadde kompetansen vi var på jakt etter. Da var det ikke annet å gjøre enn å finne kvinnene som faktisk hadde det, og arbeide for at flere søker til bransjen.
I 2018 etablerte Schneider Electric, som også står også bak bransjetreffet Women Let’s connect, kvinnenettverket Electra.

– Vi vil ha alle damene med kompetanse på elektro og automasjon. Ulempen er at vi må dele. Det ønsker vi velkomment. Dette vil etter hvert gi flere kvinner i tech-bransjen, sier Jacobsen.

Kvinnelig toppleder

– De siste sju årene har også andelen kvinner i toppledelsen i selskapet økt fra 0 til 40 prosent. Med ansettelsen av Karoline Nystrøm som adm. direktør i 2019, ble vi en av de første aktørene i bransjen med en kvinnelig toppleder. Selv om ingen sa noe høyt, tror jeg noen lurte på hva hun kunne bringe til torgs. Det har nok vært en etablert sannhet i bransjen at det er få kvinner som har hatt kompetansen som trengs.

God business

– ODA-prisen er en erkjennelse av at konkurransekraft fra innovasjon skapes best i mangfoldige miljøer.- Vi meldte oss inn i ODA-Nettverk i 2019 for å bli utfordret, inspirert og vise åpent hva vi gjør. At vi fem år senere får anerkjennelse som best i norsk teknologibransje gir en enorm motivasjon for det videre arbeidet. 

– Mangfold er nødvendig for å kunne bli best mulig. På slutten av dagen handler ikke dette kun om hva som er riktig. Det gjelder også å gjøre god business.

Siden 2009 er ODA Awards delt ut til de fremste ambassadørene for kjønnsmangfold i teknologibransjen. Prisen deles ut i kategoriene ODA Woman, ODA Man og ODA Organization.I tillegg til Schneider Electric fikk Cecilia Flatum i Deloitte og Nicolai Tangen i NBIM årets priser.

Les mer om følgende emner: