Fikk milliardkontrakt på ladestasjoner i Tyskland  

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Fikk milliardkontrakt på ladestasjoner i Tyskland  

I Tyskland har myndighetene gjennomført et anbud på 900 lokasjoner for å etablere og drifte hurtigladenettverket Deutschlandnetz. Her deltok Eviny i konkurransen om å få pakker og økonomisk støtte.

Seksjonssjef Odd Olaf Askeland, som startet satsingen på hurtiglading i Eviny, er fornøyd med at Eviny fikk 142 av de 900 lokasjonene for ladestasjoner i Tyskland

– Mer enn 1 milliard kroner i støtte og 142 lokasjoner med 1 232 ladepunkter gir oss en boost når vi nå starter utbyggingen av hurtigladestasjoner i landet, sier konsernsjef Ragnhild Janbu Fresvik i Eviny.  

Seksjonssjef Odd Olaf Askeland, som startet satsingen på hurtiglading i Eviny, er strålende fornøyd med kontrakten i Tyskland.   

– I mange år har vi markert oss i Norge. Mer enn en halv million brukere og topp kundetilfredshet har bidratt til at vi får innpass hos tyske myndigheter.  

Daglig leder Pål Tveitevåg i Eviny Elektrifisering sier at oppdraget vil gjøre selskapet til en betydningsfull ladeaktør i Tyskland.  

– I tillegg til ladestasjonene i anbudet er vi i gang med å bygge ladestasjoner i landet. Samlet tar vi sikte på mer enn 200 installasjoner. De første kan være i drift tidlig på nyåret.  

– I Norge og Sverige har vi 258 ladestasjoner, med 1 485 hurtig- og lynladepunkter. Samtidig er vi i startfasen med å etablere et nettverk av ladestasjoner i Danmark og Tyskland.   

Eksport

– Vi er glade for å eksportere våre grønne satsinger. Historisk har Norge ofte vært tidlig ute, uten å ha greidd å ta det ut av landet. Med hurtiglading ser det ut som vi har gjort noe riktig. Vi har også fått god hjelp av Innovasjon Norge, som åpner dører og introduserer oss for både samarbeidspartnere og mulige kunder. 

Les mer om følgende emner: