Fikk milliardkontrakter på Nye Bodø lufthavn 

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Fikk milliardkontrakter på Nye Bodø lufthavn 

Hent skal bygge passasjerterminal og andre driftsbygg på Nye Bodø lufthavn.

Bodø lufthavn skal åpnes for trafikk i 2029/2030

Kontrakten med Avinor har en ramme på 2,4 milliarder kroner. Byggingen skal starte senest 1. april 2025. 

– Denne tildelingen er det siste viktige skrittet mot realiseringen av den nye lufthavnen i Bodø. Vi ser frem til å starte samarbeidet med Hent om å bygge en ny, moderne og fremtidsrettet terminal med et regionalt særpreg, sier konsernsjef Abraham Foss i Avinor. 

Etter en nesten ni måneder lang samspillsfase er Avinor også enig med Peab Anlegg om detaljene og målprisen for byggingen av blant annet rullebaner, taksebaner og flyoppstillingsplasser. Kontrakten er på nesten 3,3 milliarder kroner. 

– Samspillet har gitt løsninger som blant annet gjør at vi øker målsettingen for miljøsertifiseringen av anleggsarbeidene fra Breeam Very Good til Excellent. Det vil være første gang vi får dette for et av våre anlegg, sier Foss. 

– Dette er den største kontrakten vi har inngått i Norge. Jeg takker Avinor for tilliten, og samarbeidet i første fase av prosjektet. Den nye lufthavnen er et stort løft for hele Bodø-regionen, sier adm. direktør Johan Hansson i Peab Anlegg Norge.  

Lufthavnen skal etter planen åpne for kommersiell trafikk i 2029/2030. Kostnadsrammen er på 7,2 milliarder kroner, der Avinor bidrar med 2,6 milliarder. Resten finansieres av staten, og et lokalt bidrag fra Bodø kommune og Nordland fylkeskommune. 

Les mer om følgende emner: