Fikk pris for å digitalisere jernbane

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Fikk pris for å digitalisere jernbane

Bane Nor har fått «European Railway Award 2022» for arbeidet med et nytt digitalt signalsystem på jernbanen i Norge.

Bane Nor har fått pris for arbeidet med å digitalisere signalsystemet på jernbanen i Norge Foto: Hilde Lillejord

Bak prisen står sammenslutningen av europeiske jernbaneselskaper (CER) og europeiske jernbaneleverandører (UNIFE), som hedrer enestående prestasjoner i utviklingen av en økonomisk og bærekraftig togtransport.

– Det er veldig stas å få prisen. Norge er først med å bygge ett felles signalsystem for hele landet. Det blir lagt merke til. Utmerkelsen viser at vi baner vei i Europa, sier Sverre Kjenne, konserndirektør for drift og teknologi i Bane Nor.

– Det er ekstra stort å få prisen i forlengelsen av det europeiske jernbaneåret, der jernbanen sin betydning for klima- og miljøvennlige reiser har fått spesiell oppmerksomhet.

Daglig leder Alberto Mazzola i CER og generaldirektør Philippe Citroën i UNIFE fremhever at ERTMS-programmet til Bane Nor utmerker seg både med hvordan selskapet oppgraderer infrastrukturen, og hvordan de arbeider med testing, trening og opplæring.

– Slike ambisiøse prosjekter er banebrytende for hele den europeiske jernbanesektoren.Med prisen følger 10 000 euro som skal doneres til et veldedig formål. Bane Nor gir pengene til Ingeniører Uten Grenser (IUG), en ideell organisasjon som bidrar med ingeniørkompetanse og bruk av teknologi i bistandsarbeid.

Les mer om følgende emner: