Flere boliger på Fornebu 

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Flere boliger på Fornebu 

Obos og Skanska starter byggingen av 103 leiligheter, åtte rekkehus og ti omsorgsboliger i boligprosjektet Nansenløkka på Fornebu utenfor Oslo.

Obos og Skanska starter byggingen av kvartal 4 på Nansenløkka Illustrasjon: Rift

– Med Skanska på eiersiden og som utførende entreprenør, har vi klart å løfte prosjektet til byggestart i et utfordrende marked. Det er tydelige tegn til mer optimisme og interesse for å kjøpe nye boliger. Den siste tiden har salget økt. Da er det riktig å sette i gang, sier adm. direktør Kristine Tveitnes i Obos-Fornebu.   

Mange av boligene tilbys med kjøpsmodellene Deleie og Bostart. I Oslo-området ble nesten halvparten av alle nye Obos-boliger i fjor solgt med disse ordningene.    

Byggingen av den første delen av Nansenløkka startet i 2021. De første beboerne flytter inn til våren. Når prosjektet er ferdig vil det omfatte rundt 600 boliger.   

– Vi har tro på at markedet er i bedring, og er glade for å være med på å tette et boligunderskudd i Oslo. Nansenløkka er et prosjekt med høye miljøambisjoner som vil sikre aktivitet for oss og våre samarbeidspartnere, sier Pål Aglen, konserndirektør for eiendomsutvikling i Skanska.  

Miljøsatsing

Nansenløkka er Obos sitt første FutureBuilt-prosjekt. Det betyr høye miljøambisjoner, der den overordnete målsettingen er å redusere klimagassutslippene med 30-50 prosent. Byggene skal være energieffektive, og ha felleslokaler for beboerne og urbant landbruk.   

Byggingen av et nabolagshus mellom blokkene er i gang. Det skal være ferdig i løpet av året. 

Les mer om følgende emner: