Flere muligheter med ZigBee 3.0 

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Flere muligheter med ZigBee 3.0 

– Vår smarthusserie mTouch OP, med blant annet termostater, dimmere, komfyrvakter og vannstopp, er basert på den åpne protokollen ZigBee 3.0. Dette gir flere mulighet for brukerne, sier produktsjef Stian Berglund i CTM Lyng.

- ZigBee 3.0 gir flere mulighet for brukerne, sier produktsjef Stian Berglund i CTM Lyng

– Vi lyttet da mange etterspurte muligheten til å kombinere våre produkter med komponenter fra andre leverandører. Her ligger det også en erkjennelse av at vi er veldig gode på mye, men ikke alt.  

– Det skal være lett for brukerne å komme i gang. Derfor krever mTouch OP hverken gateway, app eller forkunnskaper. Hvert enkelt produkt er nesten som en liten hub. I praksis betyr dette eksempelvis at huseierne med ett enkelt trykk kan slå av lys, og sette termostater på sparing når de drar på jobb. 

Produsert i Norge 

– Produktene er utviklet og produsert i Norge. Vi tror kombinasjonen av lav inngangsterskel og stort sparepotensial gjør de attraktive. Her kan elinstallatørene tilby en smart termostat, som sammen med noen få komponenter kan gi Enova-støtte. Dette bør være et enkelt valg. Spesielt i en tid der folk er svært opptatt av strømsparing.  

– mTouch OP har også sikkerhetsprodukter som komfyrvakt og vannstopp. Et smarthus handler like mye om trygghet som strømregningen. 

Les mer om følgende emner: