Forventer mange besøkende

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Forventer mange besøkende

– De siste årene har vi samlet tusenvis av elektrofagfolk på standen på Eliaden. Vi forventer like stort besøk i år. På en stand på 300 m2 skal 25 ansatte informere om våre produkter og løsninger, sier markedsdirektør Lillian Susanne Hall i SG Armaturen.

Kjetil Asdal (t.v.), ansvarlig for Smart-produkter og salgsrepresentant Lars Gøran Engebråten i SG Armaturen venter mange besøkende på standen i morgen Foto: SG Armaturen

– Dette gjelder blant annet vårt nye trådløse lysstyringssystem SG Connect for dagslys- og bevegelsesstyring av eksempelvis kontorer, lagerbygninger, skoler, og sykehus. Armaturene snakker sammen med Zigbee, programmeres enkelt med Bluetooth, og driftes/overstyres med app eller lokale brytere.

– Dessuten blir det “relansering” av SG Smart. Her er det blant annet nye funksjoner som blinkeparring, og varmestyring med mulighet for Enova-støtte i SG Smart-appen. Vi skal også presentere flere nyheter i SG Install.

Bredt armaturutvalg

– Samtidig skal vi sørge for at de besøkende får god oversikt over vårt brede utvalg av armaturer. Blant de nyeste er Eco Line, Arlon, Tysnes med sensor og det innfelte skinnesystemet Zip.

– Vi er også opptatt av å øke kompetansen til de besøkende. Derfor inviterer vi sammen med Lyskultur til et seminar om bærekraft.

Finalist til mangfoldspris

Hall gleder seg over at SG Armaturen er finalist i “Elektrobransjens Mangfoldspris 2024” som Elektroforeningen står bak, der målsettingen er å løfte frem elektroselskaper som arbeider med mangfold og likestilling. Prisen blir delt ut på eget kvinneseminar på Eliaden.

– Vi vil både bidra til at kvinnelige elektrikere trives, og rekruttere flere. Derfor inviterte vi på kvinnedagen i år til “Jenteuka” på hovedkontoret i Lillesand, der det deltok 150 elektrojenter. Dette var en oppfølging av et liknende arrangement i 2022. Målsettingen er å skape en arena der kvinner kan treffes for å bli bedre kjent, føle seg mindre alene, utveksle erfaringer og utfordringer, og samtidig få faglig inspirasjon på belysning.

– Vi er opptatt av mangfold fordi vi mener at ulike mennesketyper på en arbeidsplass gir best resultater. I en mannsdominert bransje skal vi bidra litt ekstra for å fremme økt rekruttering av kvinnelige elektrofagfolk.

Viktig markedsføringskanal

Hall forteller at Eliaden er en sentral markedsføringskanal for SG Armaturen.

– Vi deltar på messer både i Norge, Sverige, Danmark og Tyskland. Her bruker vi samme konsept. Eksempelvis er standen på Eliaden 2024 stort sett den samme som ble brukt på Light+Building i Frankfurt i april i år.

På spørsmål om markedsutviklingen, svarer Hall at det er bra trykk.

– Det er stor oppmerksomhet på det grønne skiftet, blant annet med energieffektivisering. RoHS-direktivet til EU, som forbyr import og produksjon av kvikksølvholdige lysrør, er en viktig årsak til at stadig flere selskaper bytter til LED-belysning. Med sviktende boligbygging er næringsbygg blitt viktigere for oss, sier Hall, som forteller at i år er første gang hun er med på Eliaden.

– Jeg gleder meg stort til å delta på Norges største og viktigste elektromøteplass.

Les mer om følgende emner: