Full sysselsetting i 2023 

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Full sysselsetting i 2023 

– Med koronarestriksjoner, krigen i Ukraina og økte materialpriser var 2022 tidvis krevende. Flere store prosjekter gjør at vi likevel får omsetningsvekst sammenlignet med 2021, sier daglig leder Vegar I. Murberg i Gagama Elektro, som har et knapt år i lederstolen.

Hos Gagama Elektro blir det full sysselsetting i 2023. Selskapet er blant annet i full gang med elinstallasjonene i Hammerfest sykehus

– I fjor fullførte vi flere store prosjekter, blant annet Arctic Sea Hotel Apartments, Kvalsund skole og barnehage som var ferdig til skolestart i fjor høst, og et logistikkbygg på Hammerfestterminalen.  

– Hammerfest sykehus er vårt største prosjekt noen gang. Her skal vi sammen med X5 Elektro utføre elinstallasjonene. Vi er stolte over å ha fått denne store kontrakten, der det har vært full fart i hele 2022. 

– En trend vi merket i fjor er at stadig flere kunder stiller krav til bærekraft. Dette arbeider vi mye med å integrere i driften. 

14 prosent kvinner 

– Vi er spesielt opptatt av å øke kvinneandelen i selskapet. Som et ledd i denne prosessen deltok markedssjef Inger Lise Svendsen på Nelfo sin årskonferanse i november i fjor, der hun fortalte om vår satsing på dette området. For tiden har vi en kvinneandel på 14 prosent.  

– Med en god ordrereserve er det full sysselsetting i år. Elinstallasjonene i Hammerfest sykehus fortsetter i hele 2023, og inn i 2024. Etter planen starter prøvedriften i 2024, med full drift fra 2025.  

– Vedlikeholdsavtalene med Statens vegvesen og Coor på Melkøya løper videre. Vi skal også installere SD-anlegg i et eksisterende næringsbygg, og delta i rehabiliteringen av et leilighetsbygg i Hammerfest.  

Ny kraftlinje 

 – Den siste tiden har det vært litt få nye, store anbud å regne på. Samtidig skaper økte kostnader noe usikkerhet i markedet. Vi regner med at dette løsner etter hvert. Det er blant annet søkt konsesjon om å bygge en ny 420 kV-kraftlinje fra Skaidi til Hammerfest. Blir dette vedtatt, vil det gi flere prosjekter.   

Les mer om følgende emner: