Fulle haller på Eliaden 2024

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Fulle haller på Eliaden 2024

– Om under én måned åpner portene på Nova Spektrum i Lillestrøm. På et utstillingsareal på knapt 13 000 m2 er nesten 300 selskaper klare til å møte elektro­fagfolk fra hele landet. Med fulle haller blir det skikkelig trykk, sier prosjektdirektør Svein Bogerud Arnesen i Eliaden.

Event Manager Marianne Gomsrud (t.v.) og Channel Manager Lydie Soares i Schneider Electric lover både nye produkter, aktiviteter og faglige innslag på Eliaden 2024

Faglig oppdatering er en viktig del av messe-konseptet. Her har vi som vanlig et omfattende faglig program. Her er det noe for alle. Dessuten blir det åpningskonferanse, der blant annet energiminister Terje Aasland deltar. Her skal det også presenteres en rapport Thema Consulting har laget på oppdrag fra Elektroforum om behovet for ny kraft, og hva som er mulig å få til på kort, mellomlang og noe lengre sikt.

Tilbake på Eliaden

Event Manager Marianne Gomsrud og Channel Marketing Manager Lydie Soares i Schneider Electric gleder seg til å delta på Eliaden 2024.

– På en fellesstand med datterselskapet Elko på 250 m2 skal vi vise at vi er en totalleverandør til elektrobransjen. De siste årene har Schneider Electric vært representert gjennom Elko. I år står vi side om side.

– Selv om vi siden 2012 kun sporadisk har deltatt på Eliaden, blant annet på en fellesstand med Nelfo og Telenor i 2018, har vi deltatt på messen mange ganger. Eksempelvis hadde vi i 2010 den største standen på 400 m2, der vi profilerte oss med budskapet «Make the Most of Your Energy».

– Schneider Electric utvikler og produserer energidistribusjons- og automatiseringsløsninger. Dette gjelder alt fra bygg og boliger til industri, kraftnett og datasentre. Elko har levert stikkontakter, lysbrytere og annet elektromateriell til norske hjem og virksomheter i snart 80 år.

Gomsrud og Soares lover både nye produkter, aktiviteter og faglige innslag på messen.

– På Eliaden treffer vi både eksisterende og potensielle kunder. Her bygger vi viktige relasjoner. Vi skal også ha et spesielt opplegg på standen de besøkende ikke vil gå glipp av.

Latvisk strømforsyningsteknologi

Fra Latvia kommer Energolukss, som har spesialisert seg på strømforsynings- og energispareløsninger.

– Vi har vært på det skandinaviske markedet i mange år. Her har vi levert flere store containerløsninger til indu­strien, skreddersydd for et krevende klima, sier prosjektassistent Reinis Štromanis.

– Når det gjelder batterilagring tilbyr vi blant annet «BESS» (Battery Energy Storage Systems). Dette er spesielt aktuelt med økt produksjon av fornybar energi. Denne teknologien forbedrer både effektiviteten og levetiden til våre strømforsyningsløsninger, og bidrar til nettstabilitet, toppbarbering og sømløs integrering av fornybare energikilder.

– Vi samarbeider også med batteri- og energilagringsselskapet Evyon i Oslo. Sammen er vi opptatt av å integrere ny teknologi, slik at kundene får sikre, effektive og bærekraftige energiløsninger.

Fem ganger raskere

På standen til Wibe Group Norge skal Country Manager Øyvind Skovli Dahlberg vise det skrueløse opphengsystemet CLX3, som skal være inntil fem ganger raskere å installere.

– Her får de besøkende muligheten til å teste og sammenligne tradisjonelle opphengsystemer med vår løsning. Med tanke på tidsfaktoren, som vil bidra til økt lønnsomhet i prosjektene, har vi svært høye forventninger til produktet. Vi skal også presentere våre miljøvennlige installasjonskanaler i aluminium, og kabelføringer til industrien.

– Wibe er nesten 100 år. Siden 2000 og frem til sommeren 2021 var selskapet eid av Schneider Electric. Med det svenske selskapet Storskogen som ny eier, har Wibe Group økt satsingen på kabelføringssystemer over hele verden over. I dag er dette et globalt selskap med 330 ansatte, og «hjemmemarked» i Norden. Hovedkontoret og én av fabrikkene ligger fortsatt i Mora i Sverige, der virksomheten startet i 1929.

Tredoblet antall ansatte

– Vi var fire ansatte da vi skilte lag med Schneider, og etablerte Wibe Group Norge i 2021. Dette er økt til 11. Vi gleder oss til å møte eksisterende og nye potensielle kunder på messen i år, som blir en stor og viktig happening for oss i 2024.

Les mer om følgende emner: