Fullt i utstillingen på Nelfos årskonferanse 

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Fullt i utstillingen på Nelfos årskonferanse 

Et tjuetalls utstillere fikk besøk av nesten 300 deltakere på Nelfos årskonferanse, der de presenterte siste nytt av produkter og løsninger. Blant disse var Elektroimportøren, der Bengt Morten Olufsen, kategorisjef solenergi, og Morten Sommer, prosjektleder solenergi, viste produktbredden selskapet har på solceller.

I utstillingen, der et tjuetalls leverandører presentere det nyeste av produkter og løsninger, var det fullt hus Foto: Sørlie Media

– Anleggene blir levert gjennom installasjonspartnere over hele landet. Vi er spesielt stolte av inverterne fra Afore, som har 4G IoT som standard. Disse sikrer problemfri oppkobling og drift. 

– Å delta på arrangementer som Nelfos årskonferanse er en del av markedsføringsarbeidet vårt. Her treffer vi en viktig kundegruppe. Dessuten gjennomfører vi jevnlige minimesser i våre 27 butikker.  

– I privatmarkedet er det for tiden noe redusert etterspørsel etter solceller. Årsaken er nok økte levekostnader.  

– Når det gjelder næringsbygg er det bra trykk. Vi har mange kunder som er opptatt av bærekraft og miljø. De ser på solenergi som et konkurransefortrinn, og bruker det i markedsføringen. 

37 minutter

– Selv om det kun er ett år siden vi satte fullt trykk på solenergimarkedet, har vi fått mange selskaper på kundelisten. Vi har en effektiv prosjektavdeling. Rekorden er 37 minutter fra forespørsel ble sendt fra selger til kunde mottok ferdig prosjektering, og tilbud tilbake fra selger. Dette har mange elinstallatører merket seg. 

Treffer viktig kundegruppe

Hos Key Account Manager Bodil Kvalheim i Ledvance er blant annet kontor- , gate- og veibelysning tema.  

– Elinstallatørene er en viktig kundegruppe vi treffer på Nelfo-arrangementer som årskonferansen. Her får vi også muligheten til å vise hele produktbredden vår. Vi hjelper dem med både lysberegninger og forslag til armaturvalg sluttkunden kan ta stilling til, sier Kvalheim, som opplyser at selskapet kun selger sine produkter gjennom elektrogrossistene.  

– Utfasingen av tradisjonelle lysrør og kompaktlysrør er en stor markedsmulighet for elinstallatørene. Vi skal hjelpe dem med å velge riktige produkter. Her har vi både nye LED-armaturer og -lyskilder. 

20 års-jubileum

På standen til Varmecomfort forteller distriktssjefene Øyvind Røed og Stian Eidsjø at de både markerer 20 års-­jubileum, og at Ahlsell Norge har kjøpt selskapet.  

– Som spesialist på elektrisk gulvvarme tilbyr vi både varmekabel, -matter og -folie. For sistnevnte er vi markedsleder i Norge. Faktisk er vi den største leverandør av Flexwatt varmefolie i Europa. 

– Med sistnevnte kan energiforbruket til oppvarming reduseres med inntil 30 prosent. Årsaken er at når varmen kommer fra gulvet kjennes rommet varmere, slik at innetemperaturen kan senkes. 

– Med varmefolie under parketten oppnås ønsket temperatur på 20 minutter. Skal varmeløsningen støpes blir det brukt varmekabel. 

– Vi tilbyr også Flexwatt varmekabel, Prosjektwatt varmefolie og FLXheat varmematter og kabel, løsninger for utendørs varme, styresystemer for elektrisk gulvvarme, termostater, downlights, armaturer, dimmere og festemateriell. 

Skreddersøm

Key Account Manager Nina Rogan i Tripletex er på årskonferansen både for å få tilbakemeldinger på regnskapsprogrammet de har skreddersydd for elektrobransjen, og presentere det for nye potensielle brukere. 

– Vår erfaring er at håndverkere ikke vil bruke mer tid enn nødvendig på administrasjon, som eksempelvis timeføring og at kundene får rett faktura til rett tid. Vi arbeider kontinuerlig med å gjøre disse rutinene enklest mulig for elinstallatørene.  

– Vi har blant annet en app som gjør det enkelt å håndtere alt fra timeføring til reiseregninger, kjøregodtgjørelse og utlegg. Det kan tas bilder av kvitteringer rett i appen, samtidig som løsningen alltid er oppdatert med statens satser.  

Montører som er på farten kan sende, attestere og godkjenne fakturaer i Tripletex-appen. Dette gjelder også sending og mottak av EHF-fakturaer. 

– Løsningen erstatter manuelt arbeid med blant annet å komme med forslag til kostnadskonto, prosjekt og avdeling, i tillegg til automatisk bokføring. 

– Det er også lagt inn en årsoppgjørsmodul. Fra neste år må skattemeldingen for aksjeselskap leveres via et regnskaps- eller årsoppgjørsprogram. Med dette i samme system reduseres både manuelt arbeid, og risikoen for å gjøre feil. 

Kobling til andre bransjesystemer

– Løsningen er dessuten koblet til Boligmappa, grossister og andre bransjesystemer. 1. januar 2024 vil også kontrollskjemaer fra Nelfo være tilgjengelig for Nelfo-bedriftene. 

Les mer om følgende emner: