Går på flytende hydrogen

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Går på flytende hydrogen

Norled har satt i drift sin første ferge som bruker utslippsfritt hydrogen. I tillegg til teknologiutvikling, er det også gjort arbeid med å lage regelverk for å bruke hydrogen som drivstoff på norske passasjerskip.

MF Hydra er den første hydrogenfergen til Norled Foto: Norled

– Dette er historisk både for oss og Norge som en ledende skipsfartsnasjon. Fergen er verdens første skip som bruker flytende hydrogen. Det er viktig for oss å være i front på teknologiutviklingen. Å satse på innovasjon, bærekraft og samarbeid for å utvikle nye løsninger er vår måte å ta samfunnsansvar på, sier adm. direktør Heidi Wolden i Norled. 

– Kun to aktører i verden bruker flytende hydrogen som drivstoff. Det er Norled på MF Hydra og romfartsindustrien. Det sier litt om teknologispranget som er gjennomført for maritim næring, sier teknisk direktør Erlend Hovland i Norled. 

Linde Engineering i Tyskland har levert hydrogensystemene. Danske Ballard har utviklet brenselcellene som produserer strøm fra hydrogen. Westcon i Ølensvåg har utstyrt og ferdigstilt fergen sammen med system­integratoren Seam på Karmøy, mens Corvus Energy har levert batteriene. 

Les mer om følgende emner: