Gir stipend til elkraftstudenter 

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Gir stipend til elkraftstudenter 

Lyse, Smedvig og SR-bank skal sammen med Universitetet i Stavanger (UiS) få på plass en ny spesialisering i elkraft på bachelorstudiet i elektroteknologi.

Elkraftingeniører har kompetanse næringslivet skriker etter for å gjennomføre det grønne skiftet. De som velger den nye linjen ved Universitetet i Stavanger får betalt mens de studerer. Foto: Elise Løvereide/Lyse

De tre selskapene gir inntil 120 000 kroner til kandidater som velger elkraftutdanning. Totalverdien er på 4,2 millioner kroner. 

– Slik kompetanse er avgjørende for grønn omstilling og elektrifisering av samfunnet. Vi ønsker å utdanne dyktige ingeniører til disse samfunnskritiske yrkene. Dette er viktig for hele Norge, sier konsernsjef Eimund Nygaard i Lyse. 

– Vi har etablert denne ­spesialiseringen fordi det gir kompetanse Norge trenger. Når næringslivsaktører støtter våre satsinger på denne måten, vitner det om stort samfunnsansvar. Vi kjenner ikke til andre tilfeller der selskaper gir stipend til hele årskull av bachelorstudenter på denne måten, sier Marte Solheim, prorektor for innovasjon og samfunn ved UiS. 

– Vi håper denne ordningen er starten på utviklingen av et «stipendfond», der selskaper i regionen er med på å sikre rekrutteringen til samfunnskritiske utdanninger. 

– Det er fare for at det ikke blir utdannet nok ingeniører til viktige yrker. UiS arbeider målrettet for å få på plass ordninger som kan gjøre det mer attraktivt å ta disse utdanningene. Vi ønsker samarbeid med flere bedrifter om dette. 

Les mer om følgende emner: