Gjør egne kontorer til minikraftverk 

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Gjør egne kontorer til minikraftverk 

Med solcelleanlegg, tilknyttede elbilladere og energilagring har Eaton bygget om hovedkontoret for elbilinnovasjon og -forskning i Lausanne i Sveits til et toppmoderne energiknutepunkt.

I forskningssenteret i Lausanne i Sveits har Eaton redusert den månedlige strømregningen og karbonutslippet med henholdsvis 60 prosent og ett tonn

De har brukt sin Buildings as a Grid-tilnærming, som kombinerer lokal energiproduksjon, energilagring og smart kontroll for å få maksimal nytte av energisystemer i bygninger. 

– Den månedlige strømregningen og karbonutslippet er redusert med henholdsvis 60 prosent og ett tonn. Vi tar et stort steg i vårt bærekraftmål om å redusere klimaavtrykket ned mot null. Daglig arbeider vi med Buildings as a grid-teknologi for våre kunder. Derfor var det på tide å gjøre noe med våre egne bygninger, sier Fabrice Roudet, som er leder for Energiomstilling i Eaton i EMEA-regionen. 

Automatisert energistyring 

I den drøyt 1 600 m2 store bygningen er det Eaton-kontorer, en barnehage, en butikk og et underjordisk parkeringshus. De tekniske installasjonene omfatter en solcellepark på taket med en effekt på 100 kWp, et batteri på 21 kWh og 17 tilkoblede elbilladere.  

Med et automatisert energihåndteringssystem optimeres bruken av solenergien fra solcelleparken. Det dirigerer strømmen automatisk dit behovet er størst, enten til elbiler som blir ladet eller andre elektropunkter i bygningen. 

Eventuell overskuddsstrøm lagres i batteriet, og tas automatisk i bruk når etterspørselen og strømprisen er høyest. Overskuddsstrømmen kan alternativt tilbakeføres til strømnettet med at den kjøpes tilbake, slik at bygningen reduserer strømregningen ytterligere. 

Digital tvilling 

Eaton sin nye partner bygningsanalyseselskapet IES har utviklet en digital tvilling av bygget for å undersøke infrastrukturen og identifisere energityver.  

Tvillingen viste hvordan energi- og karbonutslippet kunne reduseres med ytterligere 30 prosent med solavskjerming for å redusere kjølekostnader i sommerhalvåret. 

Les mer om følgende emner: