Gjør Obos-leiligheter smarte

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Gjør Obos-leiligheter smarte

– Vi skal installere smarthusløsningen Xcomfort i kvartal 1, 2 og 3 i leilighetsprosjektet Storøykilen til Obos på Fornebu utenfor Oslo, sier elinstallatør og prosjektleder Jan-Erik Thoresen i Sæther Elektriske.

Lærling Kevin Nguyen Phung (t.v.), bas Vlav Tudor, elinstallatør og prosjektleder Jan-Erik Thoresen, bas Georg Olav Arnfinsen, lærling Gjermund Bekkelund Finstad og lærling Oliver Thomsen Gherken i Sæther Elektriske installerer smarthusløsninger i Obos-leiligheter på Fornebu

– Elinstallasjonene i kvartal 1, som startet i fjor sommer, skal være ferdig i mars i år. Lys, varme og solskjerming blir styrt med app, nettbrett eller trådløse brytere.   

– Dette er vårt største smarthusoppdrag noen gang. Blant de sju ansatte som arbeider på prosjektet, er det flere lærlinger og montører i 20-års alderen som gjør en glimrende jobb. Med et godt samarbeid med alle tekniske underentreprenører både under og etter koronapandemien, er vi i rute med en stram fremdriftsplan.  

Bas Vlav Tudor forteller at elinstallasjonene i kvartal 2 startet i mai 2022.  

– Her monterer vi de samme løsningene som i kvartal 1. Arbeidet skal være ferdig i mai i år. Vi regner med å komme i gang med jording av kvartal 3 i løpet av vinteren.  

Lærling Oliver Thomsen Gherken har lært mye om smarthusinstallasjoner i Sæther Elektriske.  

– Elektrofagutdanningen er både spennende og fremtidsrettet. Jeg har alltid vært opptatt av datakommunikasjon, smarttelefoner, nettbrett og apper.  

– Vi satser på læringer, sier Thoresen, som startet i elektrofaget som 18-åring. Han gikk gradene frem til han og broren Terje overtok Sæther Elektriske i 1992.  

Les mer om følgende emner: