Grønnere drift med elektriske arbeidsbilder

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Grønnere drift med elektriske arbeidsbilder

– Med ti nye elektriske Volkswagen ID Buzz fra Møller Bil Orkdal rigger vi oss for en grønnere og mer bærekraftig fremtid, sier daglig leder Vidar Wang i FosenKraft Elektro i Bjugn.

FosenKraft Elektro har tatt i bruk ti nye elektriske Volkswagen ID Buzz

– Det er ikke bare ønskelig, men også forventet at selskaper tar klimaansvar. Det stilles stadig flere krav til dokumentasjon på bærekraft. Blant annet i anbudsprosesser kan bruk av miljøvennlige kjøretøy være avgjørende for å få oppdrag. Her posisjonerer vi oss. Både fordi dette er et konkurransefortrinn, og at vi som miljøfyrtårn-bedrift skal bidra i det grønne skiftet.

Rekkevidde viktig

Bilansvarlig Jim André Pettersen i FosenKraft Elektro forteller at rekkevidden på de nye, elektriske arbeidsbilene veide tungt.

– Da vi startet denne prosessen i fjor høst, fant vi raskt ut at ID Buzz sammenlignet med andre elektriske arbeidsbiler har lang rekkevidde. Dette gjorde valget enkelt. Det er viktig for montørene å kunne arbeide uten å bekymre seg for om det er nok strøm.

– Selv om vi opererer i distriktet, og kjører mellom oppdrag med store avstander, er vi trygge på at ID Buzz holder hele arbeidsdagen uten ladepauser.

– Med Ingar Hellem i spissen har elektrikerne bidratt aktivt i arbeidet med å sikre at de er riktig utstyrt. Dette har resultert i optimalt utstyrte arbeidsbiler med fleksible skuffe- og hyllesystemer, klare for en produktiv arbeidsdag.

– Siden vi er opptatt av å bruke lokale leverandører, har Punch Reklame på Brekstad profilert bilene.

Fullverdige alternativer

Selgerne Brage Almli og Terje Øyum i Møller Bil Orkdal forteller om økende interesse for elektriske arbeidsbiler.

– Det har vært litt skepsis, kanskje spesielt med tanke på rekkevidden. De elektriske nyttekjøretøyene har kvaliteter som gjør dem til fullverdige alternativer til de fossile. Vi tror dette er starten på en ny æra i bilbransjen. Fosenkraft Elektro har tatt et viktig, riktig og bærekraftig valg.

Les mer om følgende emner: