Har delt ut millioner i elektronikkpant

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Har delt ut millioner i elektronikkpant

– Totalt har vi delt ut 11,4 millioner kroner i poeng, som kan brukes til å kjøpe brukt elektronikk på Power sine butikker i Norden. Norge er den soleklare resirkuleringskongen, sier adm. direktør Anders Nilsen i Power Norge.

Norgessjef Anders Nilsen i Power håper enda flere bruker panteordningen til selskapet Foto: Power

– Å kjøpe og levere inn brukt elektronikk er bra for både miljøet og lommeboka. Vi håper enda flere gjør dette. I norske hjem ligger det enorme mengder med fullt brukbar elektronikk andre kan ha glede av, og som inneholder materialer det er viktig å gjenvinne. 

– Det er en klar trend at bruktsegmentet tar stadig større markedsandeler. Interessen for å kjøpe brukt øker. Jeg tror dette kommer til å ta en større del av low-end-segmentet. Med returordninger og panteløsninger som fanger opp større volum av aktuelle brukte produkter, vil eksempelvis brukte telefoner trolig kunne konkurrere med nye rimelige telefoner både på pris og egenskaper.  

– Bruktsalget øker på mobil. Dette utgjør ti prosent av totalsalget på tele i varehusene våre med egen RePower-avdeling. Når det gjelder hvitevarer er det alt fra småbarnsforeldre, utleiere og bedrifter som handler ombrukt.   

– Tilrettelagt salg gjennom en kjent forhandler, og garanti på brukte produkter, gjør at nordmenn endrer syn på å kjøpe brukt elektronikk. 

Les mer om følgende emner: