Har solgt mer enn 100 000 smarthus­systemer

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Har solgt mer enn 100 000 smarthus­systemer

Det er 20 år siden Eaton startet utviklingen av det trådløse styringssystemet xComfort, som tilbyr et bredt spekter av produkter og funksjoner.

- Matter er en smarthusprotokoll med en åpen kildekode, som gjør det mulig for enheter fra ulike produsenter å samarbeide trådløst, sier produktsjef i Eaton Ine Dagfinnrud Foto: Eaton

Dette gjelder alt fra styring av oppvarming, belysning og solskjerming til beskyttelse mot vannlekkasjer. Den nyeste xComfort-kontrolleren, xComfort Bridge, gir brukerne et enkelt konfigurerbart system uten behov for programmering.

Produktsjef Ine Dagfinrud (bildet) for smarthusløsninger i Eaton Norge forteller at planen er å gå fra en lukket proprietær kommunikasjonsprotokoll til en mer åpen standard.

– Her gir Matter-standarden spennende muligheter for videreutviklingen av xComfort. Med denne overgangen skal vi hjelpe kundene med å administrere og optimalisere energiforbruket, som vil gi lavere kostnader og mer bærekraft.

– Matter er en smarthusprotokoll med en åpen kildekode, som gjør det mulig for enheter fra ulike produsenter å samarbeide trådløst.

Les mer om følgende emner: