Heidi Lie ble Elektrokvinnen 2024, mangfoldspris til Ahlsell

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Heidi Lie ble Elektrokvinnen 2024, mangfoldspris til Ahlsell

På slutten av kvinneseminaret på Eliaden fikk Ahlsell “Elektrobransjens Mangfoldspris 2024”, mens forbundssekretær Heidi Lie i El og IT Forbundet ble kåret til “Elektrokvinnen 2024”.

Adm. direktør Runar Hansesætre i Ahlsell mottok Elektrobransjens Mangfoldspris 2024, mens Heidi Lie er Elektrokvinnen 2024

– Prisene skal sette søkelyset på mangfold, kjønnsbalanse og likestilling i bransjen. Det er viktig å løfte frem heltene og forbildene i bransjen. For å få en mer moderne bransjekultur må endring forankres i toppledelsen, sa adm. direktør Frank Jaegtnes i Elektroforeningen (EFO) som står bak prisene.

Til musikk på full guffe og høye jubelrop fra salen ble Lie annonsert som årets vinner. Selv om hadde forhandlet med NHO Elektro til tidlige morgentimer i årets tariffoppgjør, var hun på plass for å få diplom og blomster. Premien omfatter også kurs og sertifisering i mangfoldledelse.

Doblet kvinneandel

Lie har blant annet fagbrev som telekommunikasjonsmontør. Hun har lang erfaring og innsikt i bransjen, både som fagarbeider, bas og montør og en rekke styreverv som tillitsvalgt både lokalt og sentralt.

Lie, som vil ha flere kvinner inn i elektrobransjen, er ikke redd for å snakke med utestemme om mangfold. I 2011 var hun var med å ta initiativet til Montørjentene, som arbeider for økt kvinneandel i bransjen. Med hennes ledelse frem til 2023 har Montørjentene bidratt til at kvinneandelen i Elektroarbeidernes Fagforening Vestland er mer enn doblet.

Mangfoldledelse

Adm. direktør Runar Hansesætre i Ahlsell mottok Elektrobransjens Mangfoldspris 2024.

Ahlsell, som er opptatt av å styrke selskapet med mangfold, satser sterkt på ledertrening og medarbeiderutvikling. Flere i ledergruppen har deltatt på mangfoldskurs, blant andre er adm. direktør sertifisert i mangfoldsledelse. Selskapet evaluerer jevnlig sin ytelse sammenlignet med bransjestandarder. Resultatet er både arbeidsglede og lojalitet hos de ansatte.

Juryen for prisene har bestått av adm. direktør Frank Jaegtnes i EFO, Loveleen Rihel Brenna, grunnlegger og daglig leder i Seema – Senter for manfoldsledelse, adm. direktør Ove Guttormsen i NHO Elektro, daglig leder Ida Thorendahl i Lyskultur, Karoline Nystrøm, Chair Advisory Board on Diversity i EFO og senior HR rådgiver Helene Astrup i Bravida.

Les mer om følgende emner: