Historisk kvinneseminar

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Historisk kvinneseminar

Med styreleder Karoline Nystrøm i “Samarbeid for å øke mangfoldet i elektrobransjen”, og forbundssekretær Heidi Lie i EL og IT Forbundet i spissen, ble det for første gang gjennomført et kvinneseminar på Eliaden.

Styreleder Karoline Nystrøm (t.v.) i “Samarbeid for å øke mangfoldet i elektrobransjen” og forbundssekretær Heidi Lie i EL og IT Forbundet gleder seg over økende interesse for mangfold i elektrobransjen Foto: Jan Harsem

– Her ble rundt 200 deltakere oppdatert på blant annet smarthus, kunstig intelligens, solceller og energilagring. Dessuten delte Elektroforeningen ut “Elektrobransjens Mangfoldspris 2024” og “Elektrokvinnen 2024”. Arrangementet ble en knallsuksess. Alle er veldig fornøyde, sier Nystrøm.

– Om Norge skal lykkes med det grønne skiftet, må elektrobransjen tiltrekke og utvikle ansatte med et bredt mangfold. Oppmerksomheten rundt dette på Eliaden er startskuddet for virkelig å arbeide strukturert og langsiktig.

Sponset reise

Svein Harald Larsen, fagsjef utdanning i NHO Elektro, er opptatt av likestilling og øke kvinneandelen i elektrofagene.

– Sammen med EL og IT Forbundet støtter vi etablering og aktivitet i kvinnenettverk over hele landet. NHO Elektro sponset også reisen til kvinneseminaret for mer enn 40 kvinnelige elever som tar elektro og datateknologi på Vg1, Vg2 og Vg3. Disse kommer fra Nord-Norge, Trøndelag, Vestlandet og Rogaland. Vi håper dette kan motivere dem til å gjennomføre skoleløpet frem til lærekontrakt.

– Dessuten tror vi det er inspirerende for dem å delta på Eliaden, der de treffer faglærte bransjekvinner.

Les mer om følgende emner: