Imitert dagslys gir energi

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Imitert dagslys gir energi

– Da vi flyttet til nye kontorer hadde vi utfordringer med et møterom uten naturlig lys. Her var det ganske mørkt. Løsningen ble å installere to NatureConnect-armaturer fra Signify, som gir inntrykk av å være takvinduer. Samtidig imiterer de naturlig dagslys, sier avdelingssjef Anders Byholt i Bravida Asker og Bærum.

TAKVINDU-ARMATUR. Hos Bravida i Asker bidrar NatureConnect-armaturer fra Signify til et hyggelig arbeidsmiljø

– Resultatet er et møterom med nok lys, som gir energi til de ansatte. Armaturene blir styrt med Philips Dynalite. Møterommet er omgjort fra et alminnelig rom uten tilgang til dagslys, til et energigivende lokale som gir en følelse av åpenhet og tilknytning til naturen. 

Humøreffekt

– Belysningen har dessuten en positiv effekt på humøret. Den minner meg om båter og svaberg.  

– Det tidligere mørke møterommet er også blitt en kilde til naturlig lys, som skaper en hyggelig og livlig atmosfære i kontorlandskapet.   

– Ansatte beskriver det dempede lyset når rommet ikke er i bruk som annerledes og kult. De opplever dette som en positiv forandring på arbeidsmiljøet. Også kunder kommenterer hvor fin den nye belysningen er.  

Følelse av romslighet

Signify fremhever at å ha utsikt til «himmelen» skaper en følelse av romslighet og kobling til naturen.  

– NatureConnect etterligner dagslys med å simulere rytmen til solen, og gjenskaper himmelen med lysscenarier som øker energinivået, og får inneområdene til å oppleves som de er synkronisert med naturen. Dette bidrar til et komfortabelt arbeidsmiljø. Lyset stimulerer også kroppens naturlige døgnrytme for å være aktiv om dagen, og avslappet om kvelden. 

– Brukerne kan velge ulike scenarioer. Ved presentasjoner er det eksempelvis en innstilling som øker oppmerksomheten hos tilhørerne. Det er også egne scenarioer for å skape energi, eller til avslapping og klarne tankene. 

Les mer om følgende emner: