Installerer elbilladere 

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Installerer elbilladere 

– Med vår ladeplattform, som samler inn forespørsler om etablering av ladepunkter fra selskaper, organisasjoner og privatpersoner, skal de 18 elinstallatørene i Elnett Gruppen installere og drifte elbilladere, sier norgessjef Emma Wallin i det danske teknologiselskapet Monta.

- Selskapene i Elnett Gruppen skal bruke vår ladeplattform til å installere og drifte ladepunkter, sier norgessjef Emma Wallin i teknologiselskapet Monta

– Vår programvare for å drifte anleggene gir bedre oversikt over ladeprosessen. Samarbeidet legger til rette for flere ladepunkter til både profesjonelle aktører og de som skal lade elbillader hjemme. Ifølge Elbilforeningen må det bygges minst 1 100 nye offentlige hurtigladere i Norge hvert år for å holde følge med ladebehovet. 

Salgsansvarlig Kjell Eirik Tengesdal i Elnett Gruppen sier at det er viktig å installere flere offentlige ladepunkter i distriktene.  

– Samarbeidet med Monta vil bidra til dette. Plattformen deres fungerer på de fleste fabrikater, både AC- og DC- ladere. Ved overtakelse av eldre anlegg er det også enkelt å drifte og utvide ved behov. 

– Med Monta sin teknologi kan privatpersoner dele ladepunktet med naboene. Samtidig kan selskaper både reservere ladepunkter for ansatte, og gi tilgang til offentligheten i enkelte tidsrom. 

Les mer om følgende emner: