Installerer i sykehus

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Installerer i sykehus

Bravida Norge skal utføre alle elektriske installasjoner i sentralbygget på det nye sykehuset i Drammen. Kontrakten med Helse Sør-Øst RHF er på 340 millioner kroner.

Neste år starter Bravida arbeidet med de elektriske installasjonene i det nye sykehuset i Drammen Illustrasjon: Link arkitekter

Den ni etasjer store sentralbygningen, som er på 90 000 m2, består av behandlings-, poliklinikk-, senge- og servicebygg. Det nye sykehuset i Drammen er på 122 000 m2.  

Bravida har allerede startet prosjektet med planlegging og samhandling. Selskapet starter installasjonsarbeidet våren 2022, med ferdigstillelse i 2025. 

– Dette er et av våre største oppdrag. I fjor fikk vi også kontrakten på sikkerhet, lås og beslag. De siste årene har vi bygd opp kompetanse på sykehusbygg over hele landet. Eksempelvis har vi nylig ferdigstilt psykiatribygg og somatikkavdeling ved Tønsberg sykehus, sier adm. direktør Tore Bakke i Bravida Norge.  

– Med tanke på at sykehus er et prioritert satsingsområde, er dette en viktig kontrakt. At vi er i gang med flere store sykehusbygg, muliggjør kompetanseoverføring som sikrer god prosjektgjennomføring med riktige løsningsvalg.  

Øyvind Hagen, divisjonsdirektør for Divisjon Østlandet i Bravida Norge, forteller at selskapet har arbeidet målrettet og strategisk med sykehusmarkedet. 

– I hovedsak skal vi gjennomføre prosjektet i Drammen med ansatte fra avdelingene i Drammen, Sandefjord, Asker, Sarpsborg og Fredrikstad. Her får også mange av våre lærlinger spennende utfordringer. 

Les mer om følgende emner: